Srijeda, 26. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija vas i vašeg partnera može otkriti mnogo o vašoj vezi

Preuzmite sliku

Ona može biti odličan odraz stanja u vezi, a vaša poza na njoj povezuje se i sa stvarima koje radite u svakodnevici. Za primjer odaberite fotografiju na kojoj ste oboje znali da se slikate…

Ponekad je bolno očito da prolazite loše razdoblje u vezi, a ponekad je teško procijeniti i samim sudionicima odnosa kakvo je stvarno stanje, odnosno jesu li jedno za drugo na “duge staze” ili nisu. Mogu se osjećati zadovoljno, ali im nedostaje ono nešto, ili pak seks funkcioniše a komunikacija stalno zapinje…

Razloga za predviđanje kraja odnosa može biti mnogo, a poznata autorica i seksualna terapeutkinja Tracey Cox tvrdi kako se stanje u vezi može procijeniti na vrlo jednostavan način – posmatranjem fotografije para, piše Daily Mail.

Ona može skrivati tajne signale koje prije niste primijetili, a svakako su povod da promotrite svoj odnos i razmislite možete li ga te želite li ga učiniti boljim. Za primjer odaberite fotografiju na kojoj ste oboje znali da se slikate. Za pravi uvid neka fotografija bude što svježija, a ako ste duže u vezi uporedite promjene na fotografijama kroz vrijeme, prenosi 24sata.hr. 

Naravno, samo jedan ili dva znaka od niže navedenih nisu osuda vaše veze na propast, no ako su svi navedeni znakovi tu – razmislite o budućnosti.

Vaša veza je super ako na fotografiji:

-Se gledate izravno u oči, ili jedan od partnera nasmiješeno gleda u kameru, a drugi ga gleda u oči – takav pogled otkriva da nemate šta skrivati.

-Sjeli su na stolac/kauč pokraj vas, ili stali odmah iza vas – to pokazuje da ne žele biti fizički odvojeni, odnosno žele biti blizu.

-Vaš torzo je ispravljen ako ste u zagrljaju ili ste prebacili ruku jedno preko drugog – pogrbljivanje može biti znak mišljenja “hajde da odradimo tu fotografiju”.

-Vaše karlice su blizu – što su vaši kukovi i karlica bliži, to govori da ih u blizinu postavljate izvan fotografija, odnosno da vam je ta blizina prirodna, što označava da je seksualni život redovit i ispunjen.

Ako na fotografiji ne činite ništa od prethodno nabrojanog, razmislite o sljedećem:

-Vi i vaš najčešće partner stojite udaljeno jedno od drugog, odnosno ne dodirujete se niti jednim dijelom tijela, jer fizička udaljenost se obično povezuje i s onom emocionalnom.

-Jedino vrijeme u kojem se dodirujete je kod susreta, pozdrava pri odlasku ili kod seksa – izgubili ste fizičku intimnost i pretvorili se u “prijatelje s povlasticama”.

-Sve rjeđe se gledate u oči, a dok razgovarate jedno s drugim jedan od partnera gleda u zid/kroz prozor/ u mobitel.

-Ako jedan drugog iznenadno ili spontano dotaknete, drugi se “trzne”.

-Kod sjedenja blizu jedan drugog stvarate fizičke pregrade – križate ruke, postavljate jastuke između, okrećete se leđima.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,