Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Najljepše plaže turske rivijere

najljepse-plaze-turske-rivijere 0
Preuzmite sliku

Oko 8.300 kilometara turske obale zapljuskuju četiri mora – Crno, Mramorno, Egejsko i Sredozemno

\"najljepse-plaze-turske-rivijereIdealna klima turskog primorja omogućit će vam da do kraja oktobra uživate na pješčanim plažama i slikovitim mediteranskim gradićima. Oko 8.300 kilometara turske obale zapljuskuju četiri mora – Crno, Mramorno, Egejsko i Sredozemno. Prije nego što krenete na odmor u Tursku, bitno je da znate kakav vid odmora želite.

Najpopularniji Oludeniz

Oludeniz je jedna od najpopularnijih plaža u Turskoj, karakteristična je zbog jedinstvenog oblika. Ovo je sjajno mjesto za snorking i ronjenje, a poznato je i po raznolikim oblicima morskog života.

Divne plaže možete pronaći i na obali Crnog mora, u malom gradiću Sinop. Jako malo turista obilazi ovaj gradić, što je prava šteta jer se ovdje nalaze prekrasne plaže, koje pružaju sjajan mir i odmor.

Najpoznatije turske plaže nalaze se u Bodrumu. Bodrumske plaže su odlične za snorking, pješačenje, obilaženje prirodnih čuda poput Efesa i Pamukala… Pored plaža, Bodrum krasi sjajna dinamika života, a noću je dostupan ludi provod uz prekrasne plaže.

\"najljepse-plaze-turske-rivijere\"

Historija Alanje

Posljednje mjesto koje bismo izdvojili jeste Alanja. Njena obala je područje sa nekim od najljepših turskih plaža, a pored toga što možete uživati u kupanju i izležavanju uz more, u unutrašnjosti imate priliku upoznati historiju ovog područja, prenosi Oslobođenje.

\"najljepse-plaze-turske-rivijere

Pored prekrasnih plaža, panorama, mogućnosti za raskošan odmor, tursko primorje krasi ljubaznost ugostitelja, što predstavlja pravu preporuku da ovo ljeto provedete na nekim od ovih mjesta.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: