Nedjelja, 3. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Flert na poslu: Da li je takva veza vrijedna rizika?

Preuzmite sliku

Na poslu provodimo trećinu dana i za mnoge je ovo jedina šansa za ostvarivanje romansi. Flert na poslu zbog toga djeluje veoma zgodno. Međutim, da li je to zaista pametno?

Flert na poslu: Dobre i loše strane

Kao i svako naše djelo i flert na poslu ima svoje posljedice. Nekada to može da ispadne dobro po vas, a nekada može da ode u pravcu u kojem to nikako ne biste želeli. Evo koje su dobre i loše strane flerta na poslu, piše lepotaizdravlje.rs.

Loša strana flerta na poslu

Sve kancelarijske romanse završavaju prije ili kasnije. Kao da to nije dovoljno, obično budu ispraćene skandalima. Razlog tome je konstantno viđanje bivšeg ljubavnika, što umije da bude nepodnošljivo. Osim toga, znatiželjne i naporne kolege mogu namjerno da vam stvaraju emotivni pritisak i jednostavnim rečenicama: „Tvoj bivši je..“ što će vas izludeti u vrlo kratkom roku.

 • Relationship. Lovely couple at home

  Potom, ako se romansa dogodila između šefa i podređenog, vrlo je vjerovatno da će djevojka biti otpuštena. Nemojte da vas zavara ideja da ćete uz pomoć kancelarijske romanse napredovati u karijeri. To se jako rijetko dešava. Međutim, ako ipak želite da flertujete na poslu i uđete u vezu, budite pažljivi povodom sljedećih stvari:

  – Rad mora biti na prvom mjestu. Ne smijete da dozvolite da emocije ometaju vaš rad.

  – Nikada nemojte otkrivati povjerljive informacije partneru. Možda žele aferu sa vama kako bi otkrili poslovnu tajnu.

  – Nemojte se petljati u veze sa nadređenima.

  – Nemojte dozvoliti da bezazleno flertovanje pretvori u ozbiljnu vezu.

  – Nemojte započinjati vezu na poslu ako niste spremni da promijenite posao.

  Postoje i dobre strane flerta na poslu

  Flert na poslu obično donosi samo nevolja. Međutim, flert nekada može biti i koristan. Flert je oblik ponašanja koji ima za cilj da privuče pažnju osobe suprotnog spola koja vam se dopada. Podrazumijeva komunikaciju koja na razigran način stvara opušteniju atmosferu.

  Flert na poslu vam može pomoći da zavolite svoj posao. Žurite na posao da biste vidjeli željenu osobu i postepeno se zanimate za sve što ima veze sa tom osobom, uključujući i posao. To će vam biti istovremeno i motivacija za profesionalni rast. Želite da izabranik bude ponosan na vas i zbog toga ćete savladati stvari koje inače ne biste. Osim toga, ovo je najbrži način da se zaljubite jer se svakodnevno susrećete sa željenom osobom.

  Dakle, prije nego što se odlučite na flert ili vezu na poslu, uzmite u obzir i dobre i loše strane. Ukoliko će to za vas biti samo zabava, razmislite i o osjećanjima druge osobe. Možda bi to moglo da vas košta posla.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,