Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Feng shui pravila za kancelariju: Koji elementi doprinose većem radnom učinku?

Preuzmite sliku

Obzirom da veliki dio dana provodimo u kancelarijama, moramo ih urediti tako da zrače pozitivnom energijom.

Dobra energija i vedro raspoloženje zaposlenih u kancelariji presudni su za dobre i visoke poslovne učinke. Kako biste ovu pozitivnu energiju privukli u svoj radni prostor, pokušajte da slijedite osnovna pravila uređenja prema feng shui smjernicama.

Osnovno je pravilo da najprije izbjegavate nered. Počistite nered i pospremite sto, zamijenite stare i nepotrebne stvari novima i korisnima, prenosi magazin.novosti.rs.

Ako ne možete izbjeći gomile papira, stavite ih sa svoje lijeve strane. Takvom organizacijom bićete pod zaštitom zmaja, za što se vjeruje da privlači sreću. Gomilanje papira sa vaše desne strane moglo bi iritirati tigra, a to nije dobro za koncentraciju.

Izbjegavajte da sjedite leđima okrenuti prema vratima jer čovjek može videti opasnost kad ona dolazi. Ako je moguće, pokušajte otvoriti prostor ispred sebe. Uklonite, na primjer visoke ormare i vješalice za kapute kako biste oslobodili feniksa, što će vam donijeti novac i pružiti nove prilike.

Ako želite da osjetite pozitivne učinke kornjače, odaberite stolicu visokim zaslonom, to će vam pružiti zaštitu i stabilnost. Takođe možete objesiti sliku planine na zid. Ako dijelite kancelariju sa više ljudi i ne možete premještati stvari i preuređivati prostor kako želite, pokušajte da stvorite vlastiti „prostor privatnosti”.

Okružite se zelenim biljkama, ali bez oštrih ili šiljastih listova (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,