Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evo zašto nikada ne trebate bacati vodu od riže

Preuzmite sliku

Rižina voda je u posljednje vrijeme postala pravi beauty hit, a iza toga se krije jako dobar razlog.

Žene u Japanu već decenijama koriste vodu od riže za njegu kose. Naime, od rižine vode kosa brže raste, postaje zdravija ali i mekša. Pored toga, rižina voda se koristi i za njegu kože, ali i kod nekih zdravstvenih problema, prenosi Miss7.hr

Vrlo jednostavno, a i jeftino kad razmislite malo bolje. Rižu ćete skuhati i iskoristiti za ručak, a voda će svakako ostati. Sve što vam treba jeste lonac, voda, riža i spremni ste. Da bi rižu koristili za kosu, najbolje je da stoji dan ili dva. Za to vrijeme će kiselost rasti, i razviće se antioksidansi i mineralne tvari. To će dati vašoj kosi sjaj. Kako to da uradite? Nakon što voda odstoji, jednostavno isperite kosu s rižinom vodom nakon normalnog pranja.

Rižina voda također pomaže i kod tegoba koje nam zadaju želudac i crijeva. Voda sadrži škrob koji pomaže izgradnji zdrave crijevne flore ali štiti i sluznicu.

Pored toga, rižina voda može pomoći i kod bubuljica i akni. Sve što trebate uraditi jeste staviti rižinu vodu na vatu, i ujutro i navečer utrljati na pogođena mjesta. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,