Ponedjeljak, 3. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Evo zašto je važno ujutro složiti krevet prije izlaska iz kuće

Prije nego izađemo iz kuće trebalo bi da pospremimo krevet, ali često to ne uradimo, jer danas uvijek negdje žurimo, ali je jako važno da iza nas krevet ostane složen, a evo i zašto.

,,Kada složimo krevet, mi zapravo haos pretvaramo u red. Ta energija tako ulazi u naš dan i u mnoga naša očekivanja. Gledajte na to kao na doživljavanje prvog uspjeha u svakom danu. To je kao da započinjete dan pobjedom, bez obzira koliko jednostavna bila. To je prvo pozitivno iskustvo nakon buđenja koje će pozitivno utjecati na ostatak dana.”, pojasnila je Amanda Gibby Peters, učiteljica feng shuija.

Dodala je da osim početka dana pozitivnom energijom, slaganje kreveta našoj podsvijesti govori da je važno brinuti o krevetu jer je to prostor na kojemu se opuštamo. Trećinu života provodimo u krevetu zato zaslužuje da se brinemo o njemu kao o svetom prostoru. Osim slaganja kreveta, važno je obratiti pažnju na još nekoliko stvari kako bi bili puni dobre energije. Kaže kako bismo trebali prostor ispod madraca i samog kreveta držati urednim, odnosno suzdržavati se od pohrane raznih predmeta te taj dio redovno čistiti od prljavštine i nagomilane prašine. Naime, nered i prenatrpanost pod krevetom loše utječu na san.

,,Haos ispod kreveta predstavlja uznemirenost. Čišćenjem tog prostora dolazi se do mirnijeg sna prizivanjem i podržavanjem hranjive energije da u potpunosti kruži oko nas dok spavamo.”, pojasnila je Amanda.

Obratite pažnju i na materijale od kojih je izrađena posteljina

,,Pamuk priziva zanosnu, svježu energiju. Istraživanja su pokazala kako nam takva posteljina pomaže brže zaspati, bolje spavati i probuditi se osvježeno. Svila i saten održavaju cirkulaciju energije.”, rekla je Amanda Gibby Peters. Njezin savjet je odvojiti malo vremena i pokušati osjetiti tkaninu, kako djeluje na nas. Na taj način možemo pronaći materijale koje želimo uključiti u naš životni prostor jer nas pune pozitivnom energijom. Također, o životnom prostoru treba brinuti i njegovati ga, a krevet je važan dio toga. (24sata.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,