Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Evo par trendova za uređenje doma koji će biti najmoderniji u 2023. godini

Preuzmite sliku

Ovo su najmoderniji trendovi u 2023. godini za uređivanje prostora kako spolja, tako i iznutra.

Kako najbolje da uredite kuću, kancelariju, poslovni prostor ili neki drugi objekat? Ukoliko nemate inspiraciju, evo nekoliko ideja koje dolaze od strane 13 dizajnera enterijera koje je unajmio poznati modni magazin “Vogue”, a koje će u 2023. godini biti apsolutni trend.

Enterijer i boje

Za početak, zemljani tonovi koji već treću godinu za redom ne “silaze” iz trendova, i ove, 2023. biće apsolutni hit. Nijanse braon boje nastavljaju svoju dominaciju u dekoru, dok ljubičasta je boja godine koja tek dolazi. U međuvremenu, mnogi dizajneri enterijera se odlučuju za srebrne akcente preko zlata ili bronze, što daje poseban pečat i sofisticiranost svakom prostoru.

 • Ružičasta i ljubičasta će takođe biti boje ove godine. Najavljene su i kremastije i toplije bijele nijanse, kao i sve nijanse braon. Ukoliko želite da uvedete vedrinu u prostor, nećete da pogriješite ni ako se odlučite za ljubičastu, breskva narandžastu i koralnu. Što se tiče svjetlosnih komada namještaja, tačnije lampi, dominiraće abažuri od papira i tkanine. Što znači da se sve više vraćamo ekološkim proizvodima.

 • Eksterijer

  Kada je riječ o spoljašnjem izgledu, odnosno eksterijeru kamen i mermeri ubjedljivo drže prvu poziciju.

  “Vidjeti mermer i kamen na ovaj način čini se ne samo bezvremenskim i starim svijetom, već i svježim, i udahnjuje novi život pretjerano korišctenom materijalu”, rekao je jedan od dizajnera enterijera Kolin King.(Mondo)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,