Subota, 5. Decembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Evo koliko bi u prosjeku trebalo da traje intimni odnos prema mišljenju žena

Jedno istraživanje konačno donosi odgovor na pitanje koje odavno muči mnoge muškarce. 

Iako, naravno, svako ima različite potrebe kada su u pitanju intimni odnosi, mnoge zanima, koliko dug odnos žene vole u prosjeku. Sljedeća istraživanja daju odgovor na ovo pitanje, ali treba imati na umu da se ništa ne može generalizovati, jer su svi različiti. Podaci su samo za praktičnost i pružaju informacije o prosječnim potrebama. Koliko treba da traje seksualni odnos?

  • Time se bavila anketa na jednoj stranici za upoznavanje, u kojoj je ispitano 3.836 žena. Odgovori su otkrili da je idealno vreme 25 minuta, što uključuje i predigru. Također se ispostavilo da ta potreba žena obično nije zadovoljena, budući da su rezultati ankete otkrili da njihovi seksualni odnosi traju u prosjeku 16 minuta.

  • Istraživanje objavljeno 2020. godine pokušalo je da utvrdi koliko je prosječno vremena potrebno ženama da dostignu vrhunac. Proučavano je 645 ispitanica starijih od 18 godina iz 20 različitih zemalja svijeta i utvrđeno je da je većini od njih bilo potrebno 13 minuta da postignu orgazam. 

    Na to koliko vremena treba da se vodi ljubav ili koliko minuta treba da stignete do vrhunca, može utjecati mnogo toga, pa su podaci samo informativni. Također, važno je imati na umu da u seksu nije važan samo orgazam, niti bi se trebalo fokusirati samo na njegovo postizanje. (Telegraf.rs)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,