Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Emotivna poruka roditelja nestale djevojčice iz Potočara: “Sretan ti 33. rođendan, ma gdje god bila…”

Preuzmite sliku

Selma Musić je u julu 1995. godine imala sedam godina. Kada je Srebrenica pala, Selmina majka Alija iz mjesta u kojem su živjeli se s četvero djece uputila prema Potočarima, a suprug Salim je s ostalim muškarcima put do slobodne teritorije tražio kroz šume.

Majka Alija je do Potočara dovela četvero djece: Selmu, Alena, Elviru i šestomjesečnog Sadika. Selma je bila najstarija. Kada je s majkom, braćom i sestrom Selma stigla u Potočare u sveopćem metežu se izgubila i od tada joj se gubi svaki trag.

Današnjom fotografijom, tada malene Selme njeni roditelji su joj čestitali rođendan uz emotivnu poruku.

“Sretan ti 33. rođendan, ma gdje god bila. Ne može da prođe dan da ne pomislim na to gdje si. Čujem vapaj koji ne može niko drugi čuti, osjećaj koji iznutra neda mira. Sve dok je takav osjećaj u meni neću te prepustiti zaboravu, jer obaveza si moja, moram te vratiti gdje pripadaš. Ali, nek je proklet onaj ko učini da ti se trag sakrije i koji na tome radi i danas. Bez sumnje sa ovom armijom ljudi koji te traže neće do kraja uspjeti”, stoji u objavi na Facebook stranici Missing Selma Music since July 12 1995 in Srebrenica, Potocari.

Nedavno su se na internetu pojavile fotografije iz jula 1995. godine na kojima se vide žene i djeca po dolasku na teritoriju Kladnja. Na fotografijama se vidi i djevojčica, za koju roditelji Salim i Alija tvrde da bi mogla biti Selma.

  • “Fotografije su probudile nadu da je ipak živa stigla do slobodne teritorije u Kladanj. Na fotografiji se vidi da djevojčica stoji pored žena, ima žute čizmice”, kaže Salim.

    Vezano | Nestala u potočarima: Roditelji 24 godine tragaju za kćerkom Selmom 

    Također, ono što je roditeljima Selme ulilo dodatnu nadu da je možda živa jeste video snimak objavljen na TV Živinice na kojem se vidi Selma pri dolasku u Ravne kod Kladnja.

    Porodica je ohrabrena snimkom krenula u još intenzivniju potragu i uputila apel svima koji bi mogli imati informaciju o lokacijama smještanja djece bez roditeljskog staranja u Tuzlanskom kantonu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje