Utorak, 7. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ekstenzije trepavica su još uvijek jako popularne, ali čini se da imaju više mana nego prednosti

Preuzmite sliku

Ekstenzije trepavica veliki su hit među ženama zadnjih nekoliko godina, no čini se kako imaju više mana nego prednosti.

Zadnjih nekoliko godina veliki hit u beauty svijetu su ekstenzije trepavica. Žene se odlučuju na ovaj tretman iz nekoliko razloga: njihove prirodne nisu dovoljno izražajne, naprave ih u ljetnim mjesecima kako bi bezbrižno uživale na suncu i u ljetnim večerima kada visoke temperature ne dozvoljavaju previše šminke ili kako bi skratile vrijeme spremanja prije posla. Koji god razlog bio ovaj tretman, kao i većina njih, ima svoje prednosti i mane, prenosi Diva.

Prednosti

Ne morate puno vremena trošiti na spremanje

Ekstenzije su bolje od bilo koje maskare koju možete kupiti. Kada se ujutro probudite samo stavite podlogu i malo rumenila – spremne ste za dan. Oči izgledaju lijepo 24 sata i nema potrebe za jakim sjenilom ili tušem, a ujutro možete spavati duže onoliko minuta koliko inače trošite na spremanje.

Izgledate odmorno i svježe

S ekstenzijama trepavica vaše cijelo lice izgledat će uvijek svježe i odmorno jer praktički izgleda kao da uvijek imate šminku. Odlazak u teretanu, na trčanje, na plažu… Sve je jednostavnije i žene kažu kako, od kada imaju ove trepavice, sampouzdanje uvijek ‘nose’ sa sobom gdje god idu.

Prirodan izgled

Individualne, za razliku od volumenskih, izgledaju jako prirodno. Što je ekstenzija tanja i što ih je manje na jednoj prirodnoj to se više postiže prirodni izgled koji vam omogućava da uvijek izgledate sređeno, ali ne pretjerano i neprirodno.

Mane

Ne znaju svi dobro napraviti posao

Imate sreće ako ste naišle na kozmetičarku koja ovo zna napraviti kako treba. Što se tiče izgleda, uglavnom ispadne dobro, ali kada je u pitanju zdravlje očiju tu mnoge griješe. Koriste kriva i jeftina ljepila, ekstenzije ljepe previše unutar oka i ne pripreme dobro vaše prirodne – sve to dovodi do oštećenja prirodnih trepavica, ali i do oštećenja oka.

Finansijska strana

Ekstenzije trepavica nadopunjavati bi se trebale svake tri sedmice otprilike, što znači da ćete morati izdvojiti dosta novaca ako planirate ovaj tretman raditi konstantno.

Održavanje

Na kraju tretmana dobit ćete poseban češalj s kojim morate trepavice češljati ujutro i navečer – obavezno. Zabranjeno je korištenje sredstva za skidanje šminke koja sadrže ulja jer ih ono skida. Također, ne preporuča se nanošenje jake šminke jer koliko god mislite da ste dobro skinuli ostatke tuša, sitne čestice ostaju između umjetnih trepavica i tako dolazi do stvaranja bakterija i infekcija oka. Ako se odlučite na nošenje ekstenzija morate ćete izdvajati vrijeme za brigu o njima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,