Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dva načina kako popraviti slomljeni nokat bez da ga morate rezati

Preuzmite sliku

Ponekad nam slomljeni nokat baš prije događaja na koji moramo ići može upropastiti raspoloženje, pogotovo ako ste tako dugo pazili na njega.

Ako vam nedostaje određenih vitamina, ili ste ga jednostavno oštetili, vaše puštanje može rezultirati rezanjem svih noktiju zbog tog jednog koji vam je napravio problem. Kako biste barem na neko vrijeme uspjeli sanirati štetu, donosimo vam dva rješenja šta učiniti.

 • Uvijek kod kuće imajte prozirnu tipsu

  Čak i ako nemate umjetne nokte, ovo je dobar proizvod za kod kuće budući da vam može pomoći onda kad ga najviše trebate. Jednostavno ga skratite s obzirom na dužinu ostalih, nalijepite i stavite lak za nokte koji imate. Kao kratkoročno rješenje, niko neće primijetiti da vam je samo jedan nokat različit jer dužina i boja su tu. Možete ga čak ostaviti dok ne izraste do željene dužine i jednostavno ukloniti umjetni nokat koji ste zalijepili. Pripazite da izaberete što tanje tipse i što kvalitetnije ljepilo kako ne bi dodatno oštetili nokat.

  Ako vam je nokat napuknuo sa strane, iskoristite vrećicu od čaja

  Ovo je jedan od najstarijih trikova koji doista funkcionira. Prije svega, izrežite mali dio vrećice čaja obraćajući pažnju na to koliki dio nokta vam je oštećen. Nanesite malo ljepila za nokte na slomljenu ploču nokta i pozicionirajte izrezanu vrećicu čaja na njega, pazeći da obuhvaća cijeli dio slomljenog nokta. Kad se potpuno osuši, ponovno nanesite ljepilo te ga suhog lagano isturpijate. Ploča nokta će biti glatka, a preko nje možete nanijeti lak. (ljepotaizdravlje.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,