Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dužina pantalona, pogrešne naočale, boja pudera: Ovo su sitnice koje kvare vaš izgled, ali i načini kako da ih popravite

Preuzmite sliku

 

Bez obzira koliko smo odvojeni od svijeta mode, naš izgled nam je važan i utječe na to kako se osjećamo i gledamo na sebe. Na primjer, prema jednoj anketi, 50% ljudi je reklo da osjeća da njihov izgled određuje njihov identitet, piše Bright Side.

Zbog toga je ključno obratiti pažnju na male stvari zbog kojih se ne osjećate kao „svoji“, prenosi Tuzlanski.ba.

1. Obratite pažnju na dužinu vaših pantalona

Raširene i široke pantalone su trenutno u modi, ali čak i ako ste se odlučili držati klasičnih skinny farmerki, dužina je nešto na što biste trebali obratiti pažnju. Prije kupovine novog para farmerki vodite računa o svom stilu.

Ako ste tip devojke koja voli da nosi visoke potpetice, onda pazite da vam pantalone budu porubljene tako da se zaustavljaju tik iznad zemlje. Ako su patike vaš par cipela, obratite pažnju na dužinu pantalona. Vaše farmerke bi uvijek trebale biti usklađene s linijom cipela. Ne želite da se vuku po zemlji i isprljaju.

2. Puder ne odgovara vašoj podlozi s vašim vratom

Ako ste ikada provodili vrijeme šminkajući se, ali prekasno ste shvatili da vam lice ne odgovara vratu, niste sami! Prilikom kupovine pudera, uvijek je potrebno testirati ga na više mjesta: duž vilice, središta lica, vrata i grudi, te da uzmete u obzir godišnje doba.

Vaša rutina šminkanja uvijek bi trebala uključivati ​​miješanje pudera sve do dolje, preko i ispod kosti vilice do vrata.

 • 3. Nošenje ogromnih printova na odjeći

  Ogromni, predimenzionirani, podebljani printovi ne samo da čine da izgledate veće, već i sve umanjuju. Kada ste u nedoumici, uzmite jedan printani komad, a sve ostalo neka bude klasično i neutralno.

  Naučiti kako da ugradite samo jedan po jedan manji otisak dat će vam odličnu osnovu za kasnije miješanje uzoraka.

  4. Oblačite se na način koji vas ne predstavlja

  Način na koji se oblačimo je mnogo više od odabira odjeće i boja: oni utiču na to kako se osjećamo o sebi i kako izražavamo svoju ličnost svaki dan. Ovo objašnjava zašto se osjećamo tako drugačije i neugodno kada nosimo nešto što inače ne bismo.

  Jedna odjevna kombinacija može izgledati apsolutno nevjerovatno na vašem prijatelju, ali za vas, ista odjeća može učiniti da se osjećate neugodno, a to nije energija koju želimo dati u svijet. Igranje bojama, uzorcima i dužinama, uz zadržavanje stila, mogao bi biti dobar način da začinite svoju odjeću kada poželite isprobati nešto drugačije.

 • 5. Ne prihvaćate svoj oblik

  Jedan od najvažnijih aspekata pronalaženja prave odjeće je da uzmete u obzir svoj oblik tijela. Prava odjeća treba da istakne vaš oblik i da naglasi vaše najbolje osobine. Oblik tijela će odrediti koja vam odjeća pristaje, a koja ne, kao i način na koji možete najbolje iskoristiti svoju garderobu.

  6. Ne oblačiti se u skladu sa svojim godinama

  Ono što nam izgleda dobro se mijenja s vremenom, ali to ne znači da ne možete nastaviti izgledati prekrasno kako starite. Ako niste baš sigurni šta je pravo za vas, trebalo bi da se držite klasičnog oblačenja, jer tako izgleda sve bolje kako vreme odmiče.

  Najbolje je ostaviti naramenice i majice koje ste koristili u dvadesetim godinama i nadograditi svoju garderobu. Predmeti poput haljina do gležnja, odijela sa pantalonama i casual košulja izgledaju kao mnogo bolja ideja kada se mijenja stil.

 • 7. Nošenje pogrešnih boja

  Nošenje pogrešnih boja uobičajena je modna greška. Jarko žuta ili žarko ružičasta u kojoj vidite svoje prijatelje može izgledati nevjerovatno na njima, ali ne toliko na vama.

  Isprobajte različite boje i držite se onih koje vam najbolje stoje.

  8. Odabir pogrešnih naočara za vaš oblik lica

  Baš kao i oblik tijela, vaš oblik lica je također nešto važno o čemu biste trebali voditi računa prilikom kupovine naočara ili sunčanih naočara. Okviri su savršen način da pokažete ko ste, svoj stil i kakva je vaša ličnost.

  Uvijek možete pronaći odgovarajuće naočare za vas. Samo dobro pogledajte sebe, upoznajte se sa uobičajenim oblicima lica kao što su kvadratni, ovalni ili srcoliki oblik i saznajte šta tražite u svom sljedećem paru.

 • 9. Nošenje pogrešne veličine grudnjaka

  Prije kupovine provjerite da li vam grudnjak dobro stoji. Ako se podiže, ostavlja prazninu sprijeda ili vam se čini previše zategnuto, najbolje ga je vratiti na policu. Isprobajte različite veličine ili potražite stručnu pomoć kako biste bili sigurni da sve savršeno stoji.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,