Petak, 30. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Drvena kamp kućica za potpuni sklad sa prirodom (FOTO)

Preuzmite sliku

Sve kamp prikolice uglavnom završe u dvorištu kao veliki komad metala koji ne služi ničemu. Ovako će barem izgledati prirodnije…

Održivi i netoksični materijali od kojih firma Homegrown Trailers pravi svoje kamp prikolice čine ih ekološkim rješenjem za sve one koji žele svoj odmor da provedu u prirodi. S obzirom na to da se pri izradi kućica pazi na izbor materijala i da se one grade tako da se proizvede što manje otpada, model Timberland, dugačak sedam metara, sa svojom težinom od 1.790 kilograma lakši je od većine standardnih kampera. A pritom i izgleda mnogo ljepše jer se pravi od drveta!

Prikolica ima solarne panele, rezervoare za vodu i kompostni toalet

Fleksibilna organizacija unutrašnjeg prostora kampera Timberland pruža mogućnost da u njemu spava od troje do šestoro ljudi, piše Inhabitat.

Ugrađeni fotonaponski sistem, rezervoari za vodu i kompostni toalet čine Timberland prikolicu pogodnom za duga putovanja i ekstremne vremenske uslove.

Energetska efikasnost bila je ključna u razvoju ovih kamp prikolica te je ona postignuta kroz čvrstu i nepropusnu konstrukciju, izolaciju od vune, kao i kroz sistem štedljive rasvjete i električnih uređaja.

Kućica je opremljena kuhinjom, toaletom s tušem i krevetima. Visina plafona od 182 do 215 cm, što je malo višlje od standardnih dimenzija, pruža korisnicima veći osjećaj slobode.

Svakako, kada ne putujete, kamper može poslužiti kao dodatna prostorija za smještaj gostiju.

A cijena?

Pored modela Timberland od 13 kvadrata koji košta 41.500 dolara, firma Homegrown Trailers u ponudi ima i Woodland model koji je nešto manji i pravi se u više varijanti. Njegova cijena kreće se od 26.500 pa do 39.500 dolara. U pitanju je cijena za potpuno opremljene kamp kućice. (gradnja.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje