Petak, 9. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Druženje i nezavisnost: Devet stvari koje muškarci žele od žena

Preuzmite sliku

Postoje određene stvari koje muškarci žele od žena, ali nikada im to neće priznati. Čini se da oni nekako smatraju da žene te stvari znaju.

Često se kaže da su žene mnogo komplikovanije od muškaraca, ali nisu ni muškarci baš tako jednostavni, naročito ne kad su u pitanju njihove potrebe. Ovo je devet stvari koje svaki muškarac želi, a nikada vam to neće otvoreno reći.

Poštovanje

Brojne studije su pokazale da muškarci očajnički žude za poštovanjem od strane žena do kojih im je stalo. Ako sumnjate u to, pitajte svog partnera i uvjerite se sami. Ovo je jedna od najvažnijih stvari za kojima žude, ali ne žele to da priznaju. Povremeno mu pokažite da vam je stalo do njegovih ideja, mišljenja i osjećaja i bit će veoma sretan.

Divljenje

Ruku pod ruku s poštovanjem ide i divljenje. Oni vole kad im se žene dive, ali vaše divljenje mora da bude iskreno jer će on prepoznati da li su vaši komplimenti iskreni ili ne. Ukoliko mu budete govorili nešto što zaista cijenite kod njega, rado će vas poslušati.

 • Druženje

  Muškarci vole da provode svoje vrijeme sa ženama do kojih im je stalo. Biće mu vrlo drago ako s njim pogledate utakmicu ili mu se pridružite na kauču dok prati svoj omiljeni film. Poenta je u tome što želi da vas ima kraj sebe, a to je zaista odlično. Naravno, svakome od njih potrebno je i vrijeme koje će provoditi sa svojim prijateljima, ali to ne znači da ne voli da bude s vama. Iz tog razloga, pronađite načine da zajedno provodite što više vremena.

  Prijatan glas

  Oni zaista cijene prijatan ton glasa žene s kojom su u vezi. Svi mi, zapravo, volimo da čujemo nečiji umirujući glas. Svakako da ne možete da zadržite taj ton u onim trenucima kada vas naljuti, ali to je nešto na čemu možete da poradite. U principu, to je nešto na šta bi svi trebalo da obratimo malo više pažnje jer ljudi mnogo bolje reaguju jedni na druge kada im se pristupa mirno i ljubazno.

  Ohrabrenje

  Još jedna stvar koja im je veoma potrebna i koju cijene jeste i ohrabrenje. Važno im je da znaju da je žena koju vole uz njih i da ih podržava u svemu što rade. Vaša vjera u njega mu je i te kako bitna. To mu daje snage da se suprotstavi sa svim preprekama koje mu se nađu na putu. Zauzvrat, on će uvijek biti tu uz vas.

 • Priznanje

  Ponekad muškarci moraju da preuzmu mnogo različitih uloga u svom životu pa mu nekad spomenite da prepoznajete koliko je dobar partner, otac, sin, brat, prijatelj… Rijetko kad se o tome govori, a on će cijeniti to što ste vi to prepoznali i što cijenite njegov trud.

  Nezavisnost

  Muškarci jako vole svoju nezavisnost. To ne znači da žele da budu sami sve vrijeme, ali ponekad vole da imaju trenutak samo za sebe. Imajte na umu da bi ponekad trebalo da mu dozvolite da malo bude sam i da se bavi stvarima i aktivnostima koje ga ispunjavaju i usrećuju.

  Podrška

  Svima nam je u životu potrebna podrška onih do kojih nam je stalo, a muškarci se u tome nimalo ne razlikuju od žena. Ako pokušava da ostvari nešto, dobije unapređenje na poslu – budite mu podrška. Dajte mu do znanja da ste tu za njega i da ćete uvijek biti, u dobrim i lošim trenucima.

  Žudnja

  Iako vjerovatno zna da ga želite, ponekad nije loše da mu to otvoreno i pokažete. Muškarci obožavaju kad vide da žene žude za njima i kada se osjećaju poželjno. Uostalom, ko to ne voli? Flertujte s njim i pokažite mu da ga volite najviše na svijetu. (zena.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,