Ponedjeljak, 28. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drugačija od svih ostalih: Manekenka sa jednom obrvom ruši standarde ljepote i osvaja svijet

Preuzmite sliku

Sophia Hadjipanteli je američka manekenka grčko-kiparskog porijekla, savršeno izvajanog tijela i prelijepih zelenih očiju, ali potpuno drugačija od ostalih.

Sophia ima 25 godina i već je poznato lice u svijetu modne industrije. Dosad je imala saradnju sa renomiranim časopisima kakvi su Vogue, Elle, Harper's Bazaar, a nastupala je i na revijama mnogih poznatih modnih brendova. Ono što Sophiu izdvaja od drugih jesu njene upečatljive spojene obrve koje s ponosom pokazuje.

Njene guste crne obrve, spojene na sredini tako da čine jednu cjelinu, potpuno odudaraju od savremeno prihvaćenih stereotipa konvencionalne ljepote, a ova mlada žena ih namjerno ističe i na njih je posebno ponosna, prenosi Super žena.

Ponosna na svoje korijene i svoje porijeklo, odlučila je da odnjeguje i istakne ovu genetsku karakteristiku svojih predaka i pokuša da uđe u svijet mode takva “nesavršena”, kakva jeste, sa jednom obrvom, pjegama na licu i “skromnom” visinom od 168 cm. I uspjela je.

Ono što bi do prije desetak godina bilo nezamislivo, sada je, u eri pozitivizma i prihvatanja sopstvenog tijela i različitosti, postalo ostvarivo.

Sophija je čak postala aktivistkinja za pravo na različitost, osnovala je i pokret “jedne obrve” #unibrowmovement, a na društvenim mrežama ima stotine hiljada pratilaca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje