Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dokazano: Ovo je dio tijela koji muškarac gleda na ženi ako je želi samo za prijateljicu

Preuzmite sliku

Pitate se sviđate li se nekome? Istraživanje tvrdi da postoji vrlo jednostavan način kako da to otkrijete a da vam ta osoba ne kaže ni riječ.

Naučnici s koledža Wellesley i Univerziteta u Kanzasu napravili su zajedničko istraživanje u kojem su zaključili da ako muškarac gleda ženu samo u lice, ne doživljava je na romantičan način. S druge strane, ako se muškarčev pogled spustio na grudi ili predio bedara, to je bio znak da je muškarcu žena privlačna, piše Zadovoljna.

Cilj istraživanja bio je kako znati je li neko nekome privlačan pa ako vas neko gleda samo u lice, to ne znači nužno da se toj osobi uopće ne sviđate, već da vas samo ne doživljava na seksualni način.

U istraživanju je sudjelovalo 105 studenata od kojih se tražilo da pogledaju fotografije žena i muškaraca te da odgovore žele li s osobom s fotografije samo prijateljstvo ili ljubavnu vezu.

Naučnici su zatim pratili pokrete njihovih očiju te su potvrdili prijašnju teoriju da muškarci spuštanjem pogleda na grudi i bedra žene zapravo procjenjuju njene reproduktivne sposobnosti, što ima veze s evolucijom. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,