Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dobro je znati: Žvaku zapetljanu u kosi mama je izvukla namazanim maslacem

Preuzmite sliku

Aria (3) ukrala je paketić žvaka dok mama Marnie Pollock nije gledala, a potom ih je uspjela zapetljati u svoje predivne uvojke.

Iako se isprva uplašila da će morati malenoj ošišati svu kosu, odlučila je na Facebooku pronaći rješenje i zamolila je ljude da joj ponude svoje savjete. Preplavili su je komentarima kako bi trebala preko kose premazati neki namaz, a onda lagano iščešljati zaglavljenu žvaku.

 • Odlučila je pokušati sa kikiriki maslacem i djetetu je na mjestu gdje je zapetljana žvaka razmazala dvije kašike maslaca. Ostavila je oko dvije minute da se sve upije, a zatim je češljem nježno češljala pramen po pramen cijelom dužinom kose. Kazala je kako se iznenadila koliko je brzo i učinkovito žvaka jednostavno kliznula s uvojaka. Potom je samo oprala kosu. Na Facebooku je podijelila fotografije svojeg uspjeha te preporučila i drugima da iskušaju istu metodu ako se nađu u sličnoj nevolji.

  Kikiriki maslac je dobro obavio posao jer sadrži puno masnoće, a ta su ulja omogućila da se žvaka odvoji od suhih vlasi o koje se zapetljala.

 • – Ove ideje su sulude! Kako je nekome uopće palo na pamet da bi baš maslac od kikirikija mogao pomoći u raspetljavanju žvake iz kose – komentirala je čitateljica u grupi, dok je druga dodala kako je već i sama iskušala metodu te može potvrditi da zaista djeluje.

  Ostali članovi grupe navode da su pokušali i s majonezom, kokosovim uljem  i maslinovim uljem te da su rezultati jednako dobri, a među njima je i mama koja je iskušala mast na kćerinim šiškama.

  – Ostavite hrpicu da odstoji dvije minute, a onda nježnu izvucite žvaku prstima – savjetovala je.

 • Ima i onih koji tvrde da im je pomoglo ako su preko žvake 15 minuta utrljavali led zbog čega je postala tvrđa i lakše se skinula, a neko se sjetio i kako pomaže kiselost Cole ako se prelije preko žvake. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,