Petak, 1. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobili sina, usvojili četvero djece, pa nekoliko sedmica kasnije saznali da očekuju četvorke

Preuzmite sliku

– Ljekari su se zabrinuli za bebe, a mi za ostalu djecu, jer je u sedmeročlanu porodicu došlo još četvero djece.

Maxine i Jake Young iz okruga Berks u SAD-u imali su sina prije nego su usvojili još četvero djece. Razmišljali su o još jednom djetetu, a kad je Maxine ostala trudna, nisu mogli ni sanjati da čekaju – četvorke, što je ukupno devetero djece mlađih od deset godina, prenosi Večernji list.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @maxinelee_y on

– Nisam mislila da bih mogla i zatrudnjeti, a da nije riječ o izvantjelesnoj oplodnji, kao što je bio slučaj s prvim sinom. Sjećam se da sam Jakeu poslala poruku jer sam bila u šoku, ispričala je Maxine. Iako su ih uzbudile vijesti, istodobno su bili i vrlo zabrinuti.

– Ljekari su se zabrinuliza bebe, a mi za ostalu djecu, jer je u sedmeročlanu porodicu došlo još četvero djece- rekla je Maxine.

Maxine je bebe rodila 31. jula ove godine, u 32. sedmici trudnoće te su sve bebe na intenzivnoj njezi. Kad je par prvi put saznao za trudnoću, Jakeova mama pokrenula je GoFundMe kako bi pomogla prikupiti novac za brzorastuću porodicu. Detaljno opisujući njihovo porodično putovanje, otkrila je kako je Maxine oduvijek željela biti udomitelj i sanjala je o velikoj porodici s usvojenom i biološkom djecom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @maxinelee_y on

Njihova priča s usvajanjem započela je 2017. godine, godinu dana nakon vjenčanja:

– Usvojili su braću i sestre od 4, 2 i 11 mjesec dana, a nakon nekoliko mjeseci, i njihovu novorođenu sestru. U odrastanju su se susreli s mnogim izazovima i problemima, napisala je Jakovea majka Arlette i dodala da je Maxine imala i nekoliko pobačaja, prije nego je ostala trudna sa sinom Henryjem u oktobru 2018.

  • U decembru iduće godine i službeno su usvojili svoje četvero djece – samo nekoliko sedmica prije nego što su saznali da je Maxine ponovno trudna. Porodica trenutno živi od Jakeove plaće. Četiri sedmice od rođenja, novorođenčad je dobro, iako su i dalje u bolnici. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje