Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Dobila posao a u roku od pola sata i otkaz zbog “uvredljive” tetovaže

Preuzmite sliku

Uvredljiva tetovaža ili glupa pravila?

claire-shepherd-tetovaza-otkaz-posao2Vijest koja je izazvala negodovanje širom planete glasi da je jedna žena otpuštena pola sata nakon što je dobila posao zbog toga što je njen poslodavac otkrio da ima – tetovažu na šaci.

Claire Shepherd (27) iz Swansea u Velsu prošla je telefonski razgovor za posao bez problema i dobila poziciju menadžera prodaje u kupovnoj logistici kompanije Dee Set.

Iako je briljirala na razgovoru, prvog dana na radnom mjestu njen poslodavac je otkrio tetovažu koja bi navodno mogla da uvrijedi nekoga, pa ju je otpustio poslije samo 30 minuta.

Kada je čula da je otpuštena, Claire je objavila svoju priču na Facebooku – priča je masovno podijeljena na ovoj društvenoj mreži uz veliko negodovanje.claire-shepherd-tetovaza-posao-otkaz3

Kompanija Dee Set je uskoro saznala za ovo i ponudila Claire da se vrati na posao, ali bilo je prekasno i ona je odbila ponudu.

“Vidjeli su moju tetovažu i vidjeli su da nije uvredljiva. Ali osjećam da mi, da ova priča nije postala viralna, ne bi ni ponudili posao ponovo. Mi smo svi ljudi i nečija koža ne bi trebalo da utiče na zaposlenje. Drago mi je što su uvidjeli svoju grešku i probali da je isprave, to je korak naprijed. Mislim da tetovaže ne utiču na nečiji rad ili sposobnost da obavlja posao, niti prave zdravstveni rizik ili prave štetu. To je bukvalno samo boja ili slika na koži”, rekla je Claire za “Female”, ogranak “Daily Maila” posvećen ženama.

Izgleda da i u 2015. godini živimo u društvu u kome neko može biti otpušten zbog nečega što ima na koži. (super zena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,