Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dnevna rutina 5, 3 i 1 za dug i sretan život

Preuzmite sliku

Sigurno znate sve vježbe za održavanje inteligencije i pamćenja u top formi, ali da li ste znali da se tajna dugog i srećnog života krije u brojevima 5, 3 i 1?

Istraživanja su pokazala da samo nekoliko minuta dnevno meditacije i zahvalnosti, može povećati vašu energiju i smanjiti stres. Pored toga, pročitajte šta treba da uradite da iskoriste snagu ova tri magična broja.

Meditirajte 5 minuta svakog jutra
Istraživanja su pokazala da samo 5 minuta tihe meditacije tokom jutra može da poveća protok energije, smanji stres i poveća našu pažnju. Ne znate odakle da počnete? Predlažemo vam da preuzmete aplikacije za meditaciju na svom pametnom telefonu i pratite uputstva.

Napravite spisak od tri dobre stvari koje su se dogodile tokom dana
Ovo može bukvalno biti bilo šta – dobili ste kompliment, pohvalu od šefa, imali ste super ručak, sreli ste se sa starim prijateljem itd.

Budite ljubazni prema jednoj osobi
Priuštite kolegi druženje uz kafu poslije posla ili pošaljite poruku svojoj sestri – “Volim te”. Svakako ne treba da se ponašate kao Majka Tereza, dovoljni su mali znaci ljubaznosti ​​da biste nekome izmamili osmijeh. (kolektiv.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,