Nedjelja, 2. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojku poslali kući iz škole zbog odjevne kombinacije, otac poludio od bijesa jer smatra da je pristojno obučena

Preuzmite sliku

17-godišnjakinju je zamjenica direktora poslala kući s nastave jer se profesorica pobunila protiv njene odjevne kombinacije. 

Naime, Karis Wilson je obukla bijelu dolčevitu i preko nje bijelu haljinu do koljena koja je profesoricu podsjetila na spavaćicu zbog čipke na porubima, a to bi, kaže profesorica, moglo biti zbunjujuće za nju, njenog asistenta i ostale učenike te škole u Kamloopsu u British Columbiji.

Školarkin otac Christopher Wilson nije se složio s postupkom profesorice i zamjenice pa je objavio video u kojem poziva ljude da osude ovakvo ponašanje školskog osoblja. “Moja je kći danas krenula u školu sretna, puna samopouzdanja i spremna za učenje, a vratila se kući u suzama. Profesorica je prozvala pred čitavim razredom i osramotila, a to se ne bi trebalo događati u 2021. godini“, rekao je. “Ako ste profesorica i ometa vam koncentraciju odjeća učenika, tada se bavite pogrešnim poslom. Možda biste trebali probati raditi nešto drugo”, dodao je Wilson.

Učenici su organizovali protest protiv postupka škole, a neke su učenice obukle slične kombinacije kao Wilsonova kći u znak podrške kolegici. (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,