Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Djevojke jeste li u vezi sa momkom koji je još uvijek dijete ?

nezreo momak
Preuzmite sliku

Kažu da je dobro zadržati dijete u sebi, ali postoji razlika između momka koji zna da se zabavlja i onog koji je jednostavno još uvijek malo dijete. Veza s takvim momkom može biti jako naporna.

\"nezreoAko vaš partner odbija da odraste, vjerovatno s njim ne možete da izađete na kraj, baš kao s malim djetetom. Ovo su neki od znakova da je vaš momak još uvijek poprilično nezreo:

1. ŽIVI S RODITELJIMA ILI S CIMERIMA I POSLIJE TRIDESETE

Cimeri su praktični, jer snižavaju dio za stanarinu i dobro su društvo. Ipak, s vremenom postaju prilično nepraktični: Tokom seksa morate da pazite da ne budete previše glasni, ako spavate kod njega, morate se obučete kada idete do WC-a, a nered koji zajedno prave je stvarno nepodnošljiv.

Tridesete su pravo vrijeme da se osamostali od cimera i započne život ili sam, ili u kombinaciji s vama. Sve ostalo je samo znak da mu odgovara pomalo nezreo način života.

Nije rijetkost da nakon tridesete godine još uvijek žive s roditeljima, tim činom pokazuju da još uvijek nisu spremni odnosno sposobni brinuti se sami o svom domačinstvu. Iako danas kada je stopa nezaposlenosti ogromna nije baš lako izvodljivo imati svoj krov nad glavom. Međutim ukoliko ima posao uvijek može iznajmiti stan na par mjeseci i tako testirati sebe i svoju zrelost.

2. MAMIN SIN

Tu i tamo opere veš, ne zna da kuha, a peglanje mu je strani pojam? Ako je navikao da mu sve radi mama, imaćete velikih problema s njim.

Svaki put kada ga zamolite da nešto uradi, osećatće se napadnutim, a mamica će jedva dočekati da stane na stranu svog sina. Ovaj problem je moguće riješiti, ali zahtijeva puno strpljenja, čelične živce i dosta vremena.

3. NEMA PLAN

Njegov plan za život sastoji se od rasporeda ispijanja piva nakon posjeta kladionici? Momci kojima fali ambicije jako su naporni u vezi, pogotovo ako vi želite nešto da uradite u životu. Ne kažemo da mora da imati detaljan plan kako će postati vrhunski manadžer u nekoj firmi, ali nekakav plan ipak mora imati.

4. VIKEND MU SLUŽI SAMO ZA OPIJANjE

Jasno nam je da muškarci obožavaju izlaske, a iako ponekad djeluje drugačije, obožavaju ih i žene. Razlika je u tome što žena s vremenom drugačije slaže prioritete, pa tako opijanje subotom navečer postaje puno manje bitno od nekih drugih stvari. Pravi muškarci se takođe prilagođavaju i smanjuju tempo izlazaka, dok oni djetinjasti nastavljaju kao da nemaju drugih obaveza.

Tuzlanski.ba / izvor: Smedia

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: