Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka upozorava: Ne idite na iscrtavanje obrva bez testa, možete završiti u bolnici

Preuzmite sliku

Nakon što je poslije tretmana iscrtavanja, odnosno laminiranja obrva dobila izuzetno jaku alergijsku reakciju, Millie Bucknall iz Warwickshirea, objavila je video na TikToku, kako bi potaknula sve one koji razmišljaju o tom tretmanu da barem 24 sata prije tretmana naprave test sa flasterom na maloj površini, kako bi izbjegli neugodno iskustvo kroz koje je sama prošla.

U video prilogu koji je postao viralan opisala je i prikazala kako joj se reakcija postupno pogoršavala. Snimak prikazuje niz fotografija snimljenih u danima nakon tretmana koji je prošla, od prvog dana nadalje.

 • Iscrtavanje obrva razvili su ruski kozmetičari, a riječ je o hemijskom tretmanu koji daje iluziju punijih obrva i do šest sedmica. Popularnost mu je vrlo velika u mnogim zemljama, pa je tako u Velikoj Britaniji postao konkurencija dotad vrlo popularnom mikrobladingu – jednoj vrsti tetoviranja.

  Pogledajte njezin video:

  @milliebucknallmy journey so far currently 8 days since my eyebrow lamination ##fyp ##allergies ##allergicreaction ##hospital ##eyebrowlamination

  ♬ MAIN CHARACTER CHALLENGE miley cyrus – Call me Jony 🤓

  Millien video prikazuje da su joj obrve nakon tretmana zaista izgledale punije i ljepše uokviruju lice, ali njezino zadovoljstvo ubrzo se pretvorilo u užas, kad joj je koža počela crveniti i postajati preplavljena krastama. Otkrila je kako su joj uslijed alergijske reakcije natekla oba oka, a jedno joj se u potpunosti zatvorilo. Problem je trajao punih 8 dana i na kraju je morala i u bolnicu. 

 • U odgovorima na videozapis mnogi su se zabrinuli za Millieno zdravlje i zahvalili na tome što je podijelila iskustvo da bi podigla svijest o rizicima povezanim s popularnim kozmetičkim tretmanima.

  – Hvala vam što dijelite ovo iskustvo. Kao kozmetičarka mogu reći da mnogi klijenti  prigovaraju kad moraju doći na flaster, ali to je jako važno – napisala je jedna komentatorica.

  – I meni se to dogodilo, najstrašnije iskustvo ikad. Imala sam opekline iznad očiju i dobila napad, nadam se da si ti dobro – komenarisala je druga pratiteljica.

  – I meni se dogodilo, gotovo sve obrve su mi otpale – podijelila je iskustvo još jedna korisnica TikToka. (24sata.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,