Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Djevojka pokazala kako korektorom “podići” lice i sakriti nepravilnosti

Preuzmite sliku

Sve što trebate je nanijeti korektor uz ugao i rub oka, dijagonalno uz donji dio usne, uz rub nosa te napraviti liniju duž jagodične kosti. Spužvicom dobro izblendajte korektor…

Korektor je jedan od najbitnijih stavki kozmetičke torbice, no ispostavilo se da ga cijelo vrijeme nanosimo pogrešno. On ne služi samo kako bi sakrio podočnjake i mrljice, već može promijeniti i oblik lica, piše The Sun.

Korisnica TikToka Megha Singh podijelila je video na društvenim mrežama kako pravilno nanijeti korektor koji je brzinom munje postao hit, prenosi 24sata.hr.

@meghaessReply to @med.s03 here’s the original facelift with concealer video #faceliftmakeup #facelift #nonsurgicalfacelift #shapeshift♬ BDASH Breathe – BDash

Sve što trebate je nanijeti korektor uz ćošak i rub oka, dijagonalno uz donji dio usne, uz rub nosa te napraviti liniju duž jagodične kosti. Spužvicom dobro izblendajte korektor i primijetit ćete da vam lice izgleda podignuto i svježe.

Megha je u videu istaknula razliku tako što je na jednu stranu lica stavila korektor na ‘strateška’ mjesta, a na drugu polovicu nije. Važno je naglasiti da je na lice prije nanijela podlogu, a tek onda korektor, dok mnogi rade obrnuto.

– Promijenila si cijeli moj život – samo je jedan od dokomentara.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,