Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Djed potrošio više od 17 000 KM da bi unucima sagradio kućicu na drvetu iz snova

65-godišnji Terry Meredith u mirovini se odlučio posvetiti ispunjenju želja svojih unuka. Utrošio je više od 17 000 KM kako bi im sagradio kućicu na drvetu iz snova. Nalazi se na visini od pet metara i može primiti deset ljudi.

Kućica u Gloucestershireu ima svoj vlastiti roštilj i potpuno je skrivena od pogleda kada ste na zemlji zbog čega je idealno mjesto za bijeg od roditelja, prenosi index.hr.

Meredith je još 2016. planirao posjeći veliku vrbu, ali ga je osvojio pogled koji se pruža s njenog vrha. Tako je došao na ideju da unucima sagradi kućicu.

“Vrba je bila toliko visoka da iz vrta nisam vidio sunce. Odlučio sam je posjeći, ali kad sam se popeo, nisam mogao vjerovati kakav pogled imam samo 50 metara od kuće. Htio sam da u takvom pogledu uživaju i moja porodica i prijatelji, a sada dolaze i stranci”, ispričao je.

Trebalo mu je otprilike osam mjeseci da je izgradi.

“Nije mi bilo teško jer sam radio kao električar, a razumijem se i u stolariju. Kupio sam potreban materijal i prionuo poslu”, dodaje.

Kućica je danas omiljeno skrovište njegovih šestoro unučadi, a i on sam uživa u zalascima sunca i druženju s porodicom

“Javila mi se čak i komšinica koja je ovdje poželjela proslaviti 40. rođendan. Bio sam počašćen. Odlično smo se proveli, pekli roštilj i uživali u pićima. Usrećuje me što i drugi ljudi mogu uživati u mojoj kućici na drvetu koliko i ja”, zaključio je.

Posjetitelji mu ponekad doniraju novac kao znak zahvalnosti za gostoprimstvo, a on taj novac prosljeđuje u dobrotvorne svrhe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje