Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dječak koji hekla od svoje pete godine prava je atrakcija na internetu

Preuzmite sliku

Ako mislite da samo bakice uživaju u heklanju iznenadiće vas priča o jedanaestogodišnjem dječaku koji je veliki ljubitelj ovog ručnog rada. Jonah Larson je zahvaljujući heklanju postao poznat na internetu i danas ima preko 285.000 pratilaca na Instagramu.

Jonah je rođen u Etiopiji a usvojila ga je porodica u SAD. Sa pet godina otkrio je heklanje i nakon nekoliko odgledanih video uputstava na internetu već je redao prve petlje. Vrlo brzo je postao pravi majstor za pravljenje rukavica, prekrivača, stoljnjaka.

 • Uz pomoć svoje majke Jennifer, Jonah je napravio sopstvenu firmu preko koje prodaje svoje radove, a zahvaljujući popularnosti na internetu narudžbe samo pljušte. Dio zarade od prodaje svojih radova Jonah donira djeci Etiopije, prenosi detinjarije.com.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands)

  Jonah nije samo maestralan u heklanju, već mu i u školi ide odlično pa je preskočio jedan razred zbog brzog napredovanja. Sa majkom trenutno radi na pisanju knjige o heklanju, a planovi za dalju budućnost su mu veliki – želja mu je da jednog dana postane hirurg(Tuzlanski.ba)

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Jonah’s Hands (@jonahhands)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,