Srijeda, 1. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji koji mogu da upropaste vrhunske enterijere

Preuzmite sliku

Desi se da čistite stan cijeli dan, a ipak sve djeluje neuredno. Tajna je u detaljima, sitnicama koje nisu bitne na prvi pogled, ali mogu da upropaste svaki enterijer.

Pretrpana radna ploča

Prva stvar koju vidite kad u uđete u kuhinju je radna površina. Ako je na njoj previše stvari, djelovaće neuredno i prljavo. Pritom, ako je ploča natrpana stvarima, teško ćete moći da je održavate čistom. Zato sklonite sve ono što vam ne treba, a ostalo rasporedite po ladicama i policama prenosi Zadovoljna.rs.

Sušilo za suđe

Čak iako je sudoper uvijek čist, držač za sušenje suđa umije da pokvari utisak. Ako nije čist i ako je pun kamenca, djelovaće ružno, a i biće izvor bakterija. Takođe, pazite na spužvice jer su oni pravo leglo bakterija.

Zavjesa za kadu

U kupatilu je uvijek vlažno, što je odlična sredina za razvoj bakterija i buđi. Kadu i lavabo redovno ribamo, ali desi se da zaboravimo na zavjesicu za kadu. A baš na njoj ima dosta bacila. Stavite je u mašinu za veš i odmah raširenu okačite natrag – tako će se najbolje osušiti.

Kućne biljke

Nažalost, kućne biljke dosta skupljaju prašinu. Zato, čak i ako je saksija čista, lišće moće biti prljavo. Istuširajte svoje biljke povremeno ili im obrišite listove i sve će opet biti dobro.

Šupljine u prozorima

Oprali ste prozore, ali nije lako doći do svih šupljina i ćoškova u stolariji. Ipak, potrudite se i zavucite krpu svuda, u suprotnom prozori neće djelovati čisto. U tome mogu da pomognu i tanje uže četkice.

Lajsne parketa

Često ih zaboravimo, ali djeluje vrlo neuredno kad su lajsne prašnjave. Dobra stvar u svemu je što možete da angažujete djecu da ih očiste – nije teško za njih, a dobro je za radne navike, piše Bright Side.

Ventilacione rešetke

Kroz njih stalno prolazi vazduh i pune su prašine. Obično ih je lako skinuti, oprati i vratiti. Možete da ih očistiite i usisivačem, posebno one dijelove koje nije lako dohvatiti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,