Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Deset znakova koji potvrđuju da vas partner više seksualno ne privlači

Vođenje ljubavi je jako bitan dio svake veze, a ako primijetite ovih 10 stvari u svojoj, možda je bolje da prekinete na vrijeme…

Parovi koji se dobro slažu u krevetu često se i manje svađaju od onih koji imaju loš seksualni život. A kad je seks loš ili rijedak, onda to može ukazivati i na mnogo veće probleme u vezi. No ne brinite se, ako u pitanju nije neki veliki problem poput prevare, onda se sve može lako riješiti razgovorom. Najbitnije je pronaći izvor problema, a mi vam donosimo 10 znakova koji ukazuju na to da ne uživate u seksu sa partnerom koliko biste trebale, piše index.hr.

1. Uvijek pronalazite neke izgovore

Kada ste nezadovoljni svojim seksualnim životom, onda ćete uvijek smisliti neku drugu obavezu kako biste ga izbjegli.

2. Maštate o drugima

Nije grijeh ponekad maštati o nekom drugom za vrijeme seksa, ali ako to morate raditi uvijek, onda tu nešto ne štima.

3. Prevarili ste ga

Varanje partnera nikada nije dobro i siguran je znak da vam nešto u toj vezi ne odgovara. Ako više uživate u seksu s drugima nego sa svojim dečkom, onda bi za oboje najbolje bilo da vezu privedete kraju.

4. Seks doživljavate kao obavezu

Niko ne voli obaveze, a ako se osjećate kao da ste dužne partneru pružiti seksualno zadovoljstvo, onda su male šanse da ćete u tome i uživati.

5. Seks vas ne raduje

Ako pomisao na seks sa partnerom u vama ne budi nikakve emocije te o tome zapravo i ne razmišljate, onda je moguće da ste se i potpuno ohladili od njega. U ljubavi nema mjesta za ravnodušnost.

6. Nije vam prijatno

Postoje ljudi koji jednostavno ne uživaju u seksu, bilo iz psihičkih ili iz fizičkih razloga. U takvim situacijama najbolje je potražiti stručnu pomoć.

7. Ne razgovarate o seksu

Osim njegovog praktikovanja, u vezi je i jako važno razgovarati o seksu: o tome šta volite, šta vam smeta, šta biste htjeli isprobati… Ako izbjegavate takve razgovore i držite sve za sebe, onda ste sami krivi i za to što ne uživate u seksu.

8. Nesretni ste u vezi

Ako ste često nezadovoljne svojim partnerom i vašom ljubavnom vezom, onda je normalno i da nemate želju za seksom, kao i da u njemu ne uživate.

9. Upoređujete se sa drugima

Svaka veza je posebna, baš kao i seks u njoj. Baš zato se nikada ne biste trebale upoređivati sa drugima, bilo da se radi o prijateljici ili filmovima. Najbitnije je da u svemu uživate pa čak i ako to ne izgleda kako ste vi zamišljale.

10. Izgubili ste interes

Ako vam je seks generalno dosadio, to može značiti i da vam je dosadio vaš partner. O tome biste svakako trebali razgovarati sa njim i pokušati sve izgladiti, a ako ne ide, onda je vrijeme za raskid. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,