Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Deset situacija kada smo nepristojni, a da to ni ne znamo

Preuzmite sliku

Svako od nas ponekad se ponaša nepristojno, a da toga nismo ni svjesni. Koja su to učestala, svakodnevna ponašanja koja su mnogima već prešla u naviku, a smatraju se nepristojnim.

Možda niste svjesni, ali nepristojno se ponašate kada…

1. Razgovarate na mobitel, a zvučnik vam je toliko pojačan da svi oko vas čuju što osoba s druge strane govori. Ljudima to smeta i ne žele slušati vaše razgovore!

2. Sjedite na kafi s prijateljima i u isto vrijeme dopisujete se s nekim, bez objašnjenja zašto baš sad morate odgovoriti na poruku.

3. Otkažete dogovor u posljednji tren zato jer želite ostati kod kuće.

4. Ne uzvratite telefonski poziv ili ne odgovorite na poruku. To ne mora biti odmah, ali napravite to do nekog pristojnog vremena.

5. Zaboravite dobroj prijateljici ili prijatelju čestitati rođendan. U današnje doba kad postoje toliki podsjetnici, to je jednostavno nedopustivo.

6. Kupite novi odjevni komad, nosite ga i zatim vratite u trgovinu.

7. Posudite od prijatelja knjigu, CD, DVD ili nešto četvrto i kažete da ćete posuđenu stvar vratiti do tad i tad, ali ne vratite pa joj se izvinite, a ona govori da je sve u redu, pa joj opet zaboravite vratiti. Vraćajte posuđene stvari na vrijeme!

8. Stalno se žalite na nešto. Morate uvijek imati na umu da vi niste jedini imate probleme.

9. Pretpostavljate da svi žele vidjeti svaku fotografiju vaše bebe.

10. Prijateljicu ili prijatelja koji to ne žele nagovarate da uslikate selfie kojeg planirate objaviti na društvenim mrežama. (zadovoljna.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,