Utorak, 28. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Da li i vi spadate u one koji cijelo vrijeme pogrešno koriste ukosnice za kosu?

Preuzmite sliku

Ove su crne nemani su prava noćna mora za našeg dečka, ali i neizostavan spas za našu neposlušnu kosu i zbog toga ih jednostavno obožavamo.

Ipak, postoji jako velika mogućnost da svoje koristite na potpuno pogrešan način.

Klasična crna ukosnica svoj oblik nije promijenila još od davnih 20-ih godina kad je i izumljena što nas nije spriječilo u tome da sve ovo vrijeme spomenute ukosnice koristimo na potpuno pogrešan način.

 • Naime, da biste iz svoje ukosnice izvukli apsolutni maksimum, kosu pričvrstite tako da ukosnicu okrenete tako da valovita strana bude uz tjeme. Pa, iako se na prvu može činiti kako je valovita strana dizajnirana da bolje prianja uz našu kosu, posebno ako je ona valovita ili kovrčava, valovita je strana dizajnirana kako bi ukosnica čvrsto držala kosu bez ispadanja, prenosi cosmopolitan.hr.

   

  View this post on Instagram

   

  A post shared by Cassandra Carter (@cassandra.destijl)

  Nadalje, prednost nošenja ravnog djela prema van je ta da ukosnicama možete stvarati razne geometrijske oblike uz koje će vaša frizura uvijek biti moderna i u stilu. Na kraju, provjerite je li otvor ukosnice okrenut prema dole kako bi se pobrinuli da vaša frizura ostane na mjestu, a vaše ukosnice ne pobjegnu u gore spomenutu drugu dimenziju.

  Ako imate ravnu i glatku kosu koju je nemoguće držati na mjestu, našpricajte ukosnice šamponom za suho pranje ili lakom za kosu, a za dodatnu čvrstoću, uparite dvije ukosnice u obliku križića kako bi jedna drugu držale na mjestu.  (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,