Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Da li će vaš partner biti super tata?

Preuzmite sliku

Volite ga i nikad niste bili sretniji, sve češće uhvatite sebe da razmišljate o tome na koga bi ličila vaša beba? Evo kako da znate da li će biti super tata.

Odličan znak je, naravno, ako generalno voli djecu, a naročito ako je spreman da o tome i razgovara. Ali, ima i manje očiglednih signala koji mogu da vam kažu da li ste na dobrom putu.

 • par-veza-ljubav
 • Pažljiv je prema vama. Primijeti kada ste umorni i ponudi se da vas izmasira, napravi večeru… Lijepo je ako ne morate da ga zamolite da to uradi, već se sam toga sjeti. To je dobro jer djeca zahtijevaju konstantnu pažnju, dok su mala naročito, i dobro je kad je kod muškarca razvijen taj nivo svijesti koji podrazumijeva brigu o tuđim potrebama, a da pri tome ne morate to da mu “nacrtate”.

  Ne boji se pokazivanja nježnosti. Drži vas za ruku u javnosti, pomiluje vas u prolazu? Ti sitni znaci ljubavi i naklonosti pokazuju da je u stanju da se nosi sa sopstvenim emocijama i da se ne boji bliskosti, što je preduslov za roditeljstvo.

  Može da podnese stres. Da se ne lažemo, bebe su izvor ljubavi kakvu u životu niste osjetili, ali i istog takvog stresa, bar u prvo vrijeme dok se malo ne uhodate. Bolje je, dakle, ako se on u stresnim situacijama ponaša razumno i ima stvari pod kontrolom nego ako svaki put kada ima težak dan na poslu ima napade bijesa ili odlazi u drugu krajnost, pa se ponaša kao da se ništa ne dešava.

 • date-sastanak-par
 • Nije sebičan. I banalnost kakva je njegova reakcija na “daj mi zalogaj…” (šta god da već jede u tom trenutku) može da vam ukaže na to kako će se ponašati ako dobijete dijete. Važno je da osoba sa kojom planirate porodicu ne bude samoživa, čak ni kada su u pitanju sitnice.

  Pouzdan je. Kada kaže da će nešto uraditi, zaista to i uradi. Ako ne morate ni da ga podsjećate na dogovor koji ste imali – još bolje. Jasno je zašto je to važno ako želite dijete.

  Imate iskren odnos, sretni ste zajedno i vaša veza je stabilna i bez nepotrebnih trzavica. Svi se ponekad svađaju, ali je važno da te svađe budu civilizovane i smislene. Ako se volite, ako možete da razgovarate o svemu, ako nijedno od vas ne može da zamisli da se jednog dana probudi i da onog drugog nema u njegovom životu, samo naprijed. Nema toga što vas dvoje ne možete zajedno. I nema toga što vas troje nećete moći zajedno, kada taj mali “treći” ili “treća” obasja vaš svijet.

  (mondo.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,