Utorak, 29. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Coca-Cola idealna za čišćenje kupaonice

coca cola 060810
Preuzmite sliku

Gazirani sokovi dobri za uklanjanje mrlja i čišćenje posuđa

\"cocaAko nikako ne možete odoljeti gaziranim napicima poput Cole, možda ćete se zamisliti nad tim što ti sokovi čine vašem tijelu nakon što njima pokušate ukloniti kamenac i mrlje, čak i u WC-školjci. Ključ je u fosfornoj kiselini, koja će odraditi \'prljav posao\’.

Uklanjanje mrlja s WC-školjke vjerojatno je svima jedan od najneugodnijih kućnih poslova. Natapanje teškim kemikalijama koje su opasne i za udisanje možete izbjeći jednostavnim korištenjem Cole, savjetuju na stranici Styleist Home.

Potrebno je dosta vremena da bi vaš toalet zablistao, ali postoji jednostavan način da postignete taj cilj i potrebna su samo tri koraka, prenosi Ekapija.

Prvo, prospite bocu od pola litre Cole u WC-školjku. Ostavite da odstoji 30 minuta. Potom, četkom za školjku izribajte površinu, posebno mjesta gdje su mrlje očite. U konačnici, pustite vodu i vaša bi WC-školjka trebala biti bez mrlja, tvrde na Styleist Homeu.

Kako navode, poanta je u fosfornoj kiselini, koja odradi prljav posao, zbog čega su gazirani napici koji je sadrže korisni i kod čišćenja metalnih tava i posuda.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: