Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Četiri vježbe kojima ćete “spaliti” najveći broj kalorija u najkraćem mogućem vremenu

Preuzmite sliku

Amanda Lee, jedna od trenerica reality zvijezde Kourtney Kardashian, za Poosh je sastavila vježbe kojima ćeš u kratko vrijeme doći do najbržih rezultata, prenosi MissZdrava.

„Ovi su pokreti i HIIT vježbe super učinkoviti jer povećavaju brzinu metabolizma u mirovanju tokom 24 sata, pa tvoje tijelo nastavlja sagorijevati masnoće nakon što završiš sa svojom fitness sesijom. Također, one sagorijevaju maksimalan broj kalorija u najkraćem vremenskom razdoblju i zato su mnogima omiljene”, zaključila je Lee.

Marinci / Burpees

 • Skoči ravno u zrak, podižući ruke gore. Čučni i stavi ruke na pod ispred sebe. Skoči s obje noge unatrag tako da si sada u položaju daske. Skoči nogama prema naprijed, prema rukama. Ponovno skoči u zrak, podižući ruke ravno gore. Ponovi 10 puta.

  Ulazno / izlazni skočni čučnjevi / In/Out Jump Squats

 • Stani čvrsto na pod s nogama u širini kukova. Čučni, a zatim odskoči od poda, zadržavajući se nisko te raširi noge. Ponovno skoči, ovaj put stopala vrati u širinu kukova. Nastavi izmjenjivati oba položaja. Ponovi 20 puta.

  Skočni iskorak / Jumping Lunges

 • Stani u položaj iskoraka. Skoči i prebaci noge tako da doskočiš sa suprotnom nogom ispred sebe. Nastavi skakati naprijed-natrag, izmjenjujući noge, što manje zastajkujući. Ponovi 12 puta.

  Skijaški skokovi / Ski Jumps

 • Započni u ravnom položaju. Doskoči na desnu stranu, na desnu nogu, spusti se prema podu i rukom dotakni pod, a za to vrijeme lijevu nogu stavi iza sebe. Skoči sad na lijevi bok, ponovno mijenjajući noge u zraku, što manje zastajkujući. Ponovi 12 puta. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,