Subota, 17. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri taktike svađanja koje muškarci koriste

I kako ga pobijediti u svakoj…

Okreće se i odlazi. 

To radi zato što želi izbjeći vaše argumente. Najradije bi prekrili uši rukama i glasno pjevali, ali znaju da bi ispali totalno smiješni. Alternativa je bježanje dok vi donosite zaključak. Možda njegov potez izgleda dramatično, ali on u stvari znači da je izgubio.

Vaš potez: Ne pratite ga. Izađite i vi i vratite se nakon njega. To će ga nečemu naučiti…

Maca mu je pojela jezik.

Kad mladi dječaci misle da je u njihovoj sobi čudovište, sakriju se ispod popluna i prave se da nisu u prostoriji. Kad je u sobi čudovište (vi), veliki dečki šute, izbjegavaju kontakt očima i bave se svojim poslom kao da ne postojite. Ljuti ste zbog toga jer nastavak rasprave nema smisla. I paničarite jer ne znate šta on misli. A on skoro da i ne razmišlja jer je, usprkos smirenoj vanjštini, u njemu haos. Sjedi praveći se da je sve cool i najviše od svega bi volio da se pomirite, ali želi da vi prvi krenete.

Vaš potez: Možete biti odrasli, zagrliti ga i on će se rastopiti u nekoliko sekundi. A ako kojim slučajem ne prihvati pomirenje (što se vrlo rijetko događa), barem ćete moći čitati u miru ili gledati TV.

A šta kad si ti…

On će se prisjetiti neke stare razmirice na koju ste davno zaboravili. Naravno da to neće imati nikakve poveznice s onim o čemu trenutačno raspravljate. Ako proba igrati na tu kartu, duboko udahnite jer on se želi svađati nije bitno oko čega.

Vaš potez: Možete pokušati doći do prave biti stvari ako ste baš raspoloženi ili mu reći da imate pametnijih stvari za raditi i onda se baciti na nešto, naravno, potpuno nebitno.

Bijesni ispad

Za većinu muškaraca je zadnje utočište dopuštanje sirovim emocijama da izlete. Mahanje rukama, pokazivanje prstom u vašem smjeru, bijesno klimanje glavom. On zna da će ga to teško odvesti bilo gdje, ali izgleda impresivno. To je poput kakvog ekstremnog sporta, iscrpljujeće i glupo i oni su svjesni toga.

Vaš potez: Pridružite se ako imate energije, no bolje je pribjeći njegovoj taktici broj dva. Osjećat će se stvarno glupo vrišteći na nekoga ko ga ne sluša, kao što i sami znate jer ste se tako osjećali mnogo puta… (cosmopolitan.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,