Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri stvari koje ne pobjeđuje ni najveća ljubav

Mnogi od nas su odrasli uz priče kako ljubav može pobijediti sve nevolje i da kada postoje osjećaji, ništa drugo nije bitno…

Ne kažemo da sretni krajevi ne postoje, ali činjenica je da nerijetko morate uložiti mnogo više od ljubavi da bi odnos potrajao. Ovo su situacije kada ljubav naprosto nije dovoljna, piše cosmopolitan.hr.

Voli vas, ali ne može biti vjeran

Iako vam se on uvijek vraća i tvrdi kako vas zaista voli, jednostavno ne može odoljeti prijevarama. Vjerovali ili ne, vrlo je vjerojatno da ne laže kad tvrdi da to što osjeća jest ljubav, ali neke osobe jednostavno ne mogu biti vjerne. Bez obzira na to što obećava i kune se u svoju ljubav, najbolje je da stavite tačku, jer kada se naruši povjerenje, vezi nema pomoći.

Želite različite stvari

On želi vjenčanje i porodicu što prije, a vi to planirate u dalekoj budućnosti. On želi živjeti u innostranstvu, ali vi biste radije ostali tu gdje jeste. Nažalost, ljubav nema rješenje kada osobe istinski žele različite stvari. Iako kompromisi postoje, uvijek je pitanje hoće li oni zadovoljiti sve vaše potrebe.

Kad je njegova/vaša porodica protiv veze

Koliko god inzistirali da vanjski uticaji i tuđa mišljenja nisu bitni i da je najvažnije da se samo vi volite, istina je naravno drugačija. Mišljenje vaših roditelja i ljudi koji vas vole i brinu se za vas je i te kako važno. Bez podrške najdražih rijetko koji će odnos uspjeti. Da se ne lažemo, vaša voljena osoba nije princ iz bajke i najbliže osobe su vam potrebne kako zbog potpore tako i zbog savjeta i normalnog funkcionisanja.

Kada je on previše mlad/star

Iako ćete čuti kako prava ljubav godine ne broji, priznajmo da ne treba ići iz krajnosti u krajnost. Bez obzira koliko se volite, previše neozbiljan dečko neće sigurno ispuniti sva vaša očekivanja, kao što će vas stariji partner previše kočiti. Naravno da godine ne trebaju biti glavni kriterij, ali budite realne i nemojte dozvoliti da zbog nekih osjećaja sputavate sebe ili budete nesretne. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,