Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri stvari koje mogu uništiti i najčvršću vezu

Preuzmite sliku

Na prvu vam vjerovatno nikada ne bi pale na pamet kao nešto problematično…

1. Previše zajedničkih interesa

Divno je kada vi i vaš dragi imate mnoštvo toga u čemu možete zajedno uživati, no mnogo je zdravije kada u nekim aktivnostima uživate iz prostog razloga što ste u njegovom društvu. Ako se svako druženje s jednim od vas svodi na druženje s vama oboje, i ako vas dvoje uvijek dolazite u kompletu, to s vremenom može naškoditi vašoj vezi. Svako u vezi treba vlastito vrijeme, jednako kao i kvalitetno zajedničko, prenosi cosmopolitan.hr.

2. Puštanje da se seks jednostavno dogodi

U prvim danima veze seks je aktivnost koja se spontano događa kad god se ukaže prilika, no kako vrijeme prolazi i događa se život, na repertoar dolaze brojne druge obaveze između kojih je teško pronaći vrijeme u kojima bi se seks jednostavno dogodio. Važno je da naučite funkcionisati zajedno, imate okvirni plan kako obaveza tako i uživanja te da se tog plana držite.

3. Zadržavanje problema za sebe

Držite li često u sebi sve što vas tišti, samo kako ne biste ispali drama queen, s vremenom ćete se dovesti u situaciju da ćete vi biti nesretni zbog gomile malih i velikih problema koji vas muče, vaš dragi neće imati pojma o tome i zapravo niko neće biti na dobitku. Partner je neko s kime biste trebali moći razgovarati o apsolutno svemu, bez obzira koliko vam besmisleno, blesavo ili strašno zvučalo.

4. Pretjerano udovoljavanje

Super je što želite biti uz svog partnera, podržavati ga, opraštati mu sitne ludorije i udovoljavati mu u svemu što mu donosi osmijeh na lice. No ako nikada ne povlačite granice i partneru udovoljavate u apsolutno svemu, lako bi se moglo dogoditi da vaša dobrota i velikodušnost budu iskorištene i da vi ostanete pregaženi. Držite do njega, ali i do sebe. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,