Ponedjeljak, 11. Novembar 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri sitnice koje vas udaljavaju od partnera i narušavaju vaš odnos

Ako ste primijetile da se vaš odnos s partnerom promijenio bez ijednog vama očitog razloga, možda biste trebale obratiti pažnju na neke sitnice koje također mogu narušiti vašu vezu i dovesti je do prekida, piše Cosmopolitan.

U nastavku provjerite koje su to neprimjetne navike koje vas mogu udaljiti od partnera i, ako ih imate, pokušajte ih se riješiti:

Stalno ga kritikujete

Ako kritikujete svaki potez svog partnera, od njegovog odabira odjeće do ideja koje vam predlaže, s vremenom bi se mogao odljubiti od vas jer niko ne želi biti u vezi u kojoj se stalno osjeća loše. Pokušajte se fokusirati na ono dobro što radi i pohvaliti ga za to te, kad je god moguće, izbjeći kritike.

Nedostatak empatije

Ako ne znate podržati partnera u situacijama kada mu se dogodi nešto jako dobro (ili jako loše), mogao bi se osjećati kao da od vas nema punu podršku i mogao bi je potražiti kod nekoga drugog. Razmislite je li vam zaista stalo do njegove sreće i, ako je odgovor potvrdan, to mu i pokažite.

Ignorišete njegovo nezadovoljstvo

Ako vam se partner nekoliko puta požalio da u vašoj vezi nedostaje komunikacije ili seksa, a vi po tom pitanju ne napravite baš ništa, ne gine vam prekid veze. Pokušajte zajednički riješiti sve probleme kako biste oboje bili sretni u vezi.

Opsjednuti ste tehnologijom

Ako više vremena provodite listajući Instagram i Facebook nego u stvarnoj komunikaciji s ljudima, uključujući i vašeg partnera, s vremenom će se početi osjećati zanemareno, a to nije nešto što iko želi u vezi. Kada provodite zajedničko vrijeme, mobitel ostavite po strani. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,