Subota, 14. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četiri razloga zašto je seks zimi bolji

Vremenska prognoza i te kako utiče na naš seksualni život, a naučno je dokazano da su šanse za seksom veće tokom zimskih mjeseci, prenosi index.hr.

Evo i zašto…

Muškarcima su žene privlačnije zimi

Jedno istraživanje napravljeno u Poljskoj došlo je do zaključka da muškarci tokom hladnijih mjeseci žene smatraju privlačnijima nego tokom ljetnih. Razlog je sasvim logičan – žene se zimi oblače slojevito, zbog čega muškarci puno bolje reaguju na malo kože koju uspiju da vide. Ljeti je sve puno opuštenije i razgolićenije pa je i interes nešto manji.

Muškarci su uzbuđeniji

Još jedna promjena u vezi sa godišnjim dobom – istraživanja pokazuju da je zbog promjena u načinu spavanja i vremenskih uslova količina testosterona kod muškaraca najviša u decembru. Testosteron određuje i poriv za seksom.

Svi smo depresivniji

Naša tijela tokom mjeseci s manje sunca proizvode manje serotonina, zbog čega smo zimi puno depresivniji. Samim time, skloniji smo i traženju nekoga ko će nas učiniti sretnijim.

Toplota tijela je poželjna

Ako ste od onih toplokrvnih sa dobrom cirkulacijom, za vas je ljetni seks pakao. Brzo se pregrijete i to ne u dobrom smislu. Zimi nemate tih problema i zato je uživanje veće. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,