Srijeda, 19. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Četiri načina na koja loše samopouzdanje uništava vezu

Preuzmite sliku

Samopouzdanje ili imate ili nemate, a neki ga samo dobro glume. Upravo je samopouzdanje faktor koji tvoju vezu može učiniti odličnom ili je potpuno uništiti.

Ako nemaš samopouzdanje, postoji velika šansa da ćeš sabotirati sopstvenu vezu. Evo i kako…

Postaćeš zavisna

Zavisna si o svom dečku, njegovoj pažnji, zavisna si o tome da uvijek budete zajedno jer se plašiš da svaki trenutak u kom niste zajedno predstavlja novu šansu da te prevari… Nije potrebno posebno objašnjavati kako će tvoj dečko reagovati na tvoju potrebu da stalno bude uz tebe.

Ljubomora će te pojesti

Svako u sebi nosi bar malo ljubomore, ali osobe bez samopouzdanja je imaju mnogo više. Kad ljubomora počne da divlja, zdrav razum pada u drugi plan i postaješ nepodnošljiva.

Izgubićeš seksualni apetit

Ako nemaš samopouzdanje, uvjerićeš samu sebe da nisi privlačna svom dečku, a to će neminovno smanjiti tvoju želju za seksom. Time ćeš postati još neprivlačnija, a vremenom ćete postati par koji jednostavno nema seksualni život.

Stalno tražiš potvrdu

Potvrdu da vrediš, da te voli, da si dovoljno dobra za njega… Svakom od nas tu i tamo treba potvrda, ali ako ti treba svakodnevno i ako ne možeš da živiš bez nje, djelovaćeš očajno. (prva.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,