Ponedjeljak, 27. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Čemu služi prorez na vrhu pegle

Preuzmite sliku

Neke žene mrze peglanje i shvatamo ih u potpunosti. S druge strane, imate i one žene koje ovaj posao smatraju odličnom terapijom nakon napornog i stresnog dana.

Međutim, sve domaćice znaju kakvu frustraciju može izazvati loše podešena temperatura na pegli, jer ona može da zagori i u najgorem slučaju ošteti odjeću.

Predio košulje oko dugmića ili rubova oko vrata poseban su izazov jer koliko god bili oprezne prilikom peglanja, odjevni predmet se mora okretati kako bi se dobro zahvatio svaki dio tkanine.

Revolucionarno rješenje za taj problem, koje mnoge dame vjerovatno nisu znale, postoji upravo na pegli. Taj dio aparata i te kako ima svoju praktičnu namjenu, a evo o čemu je riječ.

Na dizajn pegle vjerovatno mnogi nikad nisu obraćali pažnju, kao ni na to čemu i zašto služi prorez pri dnu ploče. Većina je vjerovatno mislila da se radi o nekom ukrasnom detalju. Ali, kada pogledate video, shvatićete da se radi o sjajnom otkriću, prenosi Krstarica.

Naime, prorez pri dnu svake pegle namijenjen je za peglanje rubova majica, naročito onih debljih koji su nepristupačni i nezgodni za redovno peglanje. Prolaskom pegle sa prorezom kroz taj dio opeglaćete majicu kako treba, bez stvaranja bijelih tragova ili neravnina.

Vjerujemo da će nakon tog saznanja mnogim damama peglanje biti olakšano i da će ga zavoljeti.

@themysteriouschef Rest in snow…🥚😅 #fyp #foryou #asmr #outdoorcooking #recipes ♬ original sound – TheMysteriousChef

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,