Utorak, 26. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Budi iskren prema sebi: 8 stvari koje muškarci ne žele sebi priznati

Najteže je biti iskren sam prema sebi, a čini se da je, otkako su se pojavile društvene mreže, sve teže priznati jasno i glasno svoje nedostatke.

Međutim, dobra vijest je da, kada jednom priznate sebi svoje mane i nesavršenosti, to je obično prvi korak ka samousavršavanju.

Previše vremena provedeno ispred TV-a

Ponedjeljak je i s kolegama prepričavate događaje tokom vikenda. I dok vam jedan priznaje da je bio s djevojkom na romantičnom vikendu, a drugi da je išao na uzbudljivi rafting, vi oklijevate da kažete šta ste radili tokom vikenda, jer ste bili kod kuće i gledali seriju Family Guy.

Stidite se da priznate, da ste cijeli vikend proveli ispred TV-a i da ste od toliko drugih i zanimljivijih opcija odabrali televizor, kao da ste u penziji.

 • Ne čitam mnogo

  Zar ne mrzite onaj osjećaj kada neko priča o najnovijim knjigama (ili, još gore, klasicima), a vi sjedite i ćutite, jer nemate pojma o čemu govori?

  Znate da ovo nije baš pohvalno, ali i da čitanje u slobodno vrijeme nije baš za svakoga, a vama je teško da priznate da to nije baš vaš fah.

 • Djevojka odlučuje šta ćeš obući

  Kada neko pohvali vaš izgled, vi stidljivo kažete:b”Hvala”, jer vas je sramota da priznate da je vam je djevojka odabrala kombinaciju.

  Plašite se da se suočite s pitanjima: “Da li si nesposoban da sam odlučiš šta ćeš obući? Ko nosi pantalone u vezi?”. Priznanje da vas djevojka “oblači” je nešto što nijedan muškarac ne želi da prizna sebi, a ni drugima.

  Nisam toliko zanimljiv

  Ponekad smo okruženi ljudima koji imaju beskrajno interesantne priče, znaju sve zanimljivosti iz svjetskog i domaćeg džet-seta, pa je normalno da pomislite da niste toliko interesantni. Međutim, budući da akcije govore više od riječi, a vaš nedostatak učestvovanja u konverzaciji vas tjera da mislite da zaista niste interesantni.

  Istina je da vjerovatno jeste zanimljivi, ali da morate da prestanete da se upoređujete s drugima.

  Trenutno sam nezadovoljan svojim životom

  Nesretni ste na poslu, želite da kupite stan umjesto što ga izdajete, a trenutno nemate djevojku ni na vidiku? Teško je priznati ovo samom sebi, a onda i svima drugima.

  Loš sam ljubavnik

  Veličina spolnog organa, kao i učinak ispod jorgana je bolna i kritična tačka svakog muškarca. Bolno nam je priznati da nismo tako sjajni ljubavnici, kao što se hvale naši drugari.

  Međutim, budite srećni što upražnjavate seks i uživate u vođenju ljubavi s djevojkom.

 • Ljubomoran sam na najboljeg druga

  Ljubomora je ružna stvar, pa priznanje da ste ljubomorni na najboljeg druga je kao kada biste morali da plačete pred njim.

  Biti ljubomoran na nekoga bliskog je samo po sebi problematično, ali mala količina ljubomore je možda i dobra, jer vas tjera da budete bolji i uspješniji.

   

  Usamljen sam

  Postoje brojni razlozi da se osjećate usamljeno – možda ste se preselili u drugi grad, možda ste sami, možda ste u vezi koja vas ne ispunjava.

  Trik je da možda ne uviđate da ste usamljeni, nego svoja tužna osjećanja povezujete s drugim okolnostima u životu (npr. s poslom) i ne shvatate da je usamljenost vaš ključni problem. (menshealth.rs)

 •  

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje