Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Britanski par se vjenčao na covid odjeljenju u bolnici, nakon 46 godina veze

Preuzmite sliku

Britanci Phillip (78) i Patricia (88) vjenčali su se nakon 46 godina veze u univerzitetskoj bolnici u Coventryju na odjelu na kojemu se 88-godišnjakinja trenutačno liječi od covida-19, piše Guardian.

Vjenčanje je održano pošto je zaposlenica bolnice Joanna Shakespeare na Twitteru zatražila pomoć pri traženju matičara, a zajedno s ostalim bolničkim osobljem prisustvovala je obredu te je uz kolege bila jedna od svjedokinja, prenosi Hina.

Jedna od doktorica Guardianu je rekla da je par planirao izreći sudbonosno ‘da’ po završetku pandemije, no planove su izmijenili zbog pogoršanja Patricijinog zdravstvenog stanja.

Glasnogovornik NHS-a je pojasnio: “Možda se nije radilo vjenčanju kakvo su zamišljali, no naše se osoblje jako potrudilo da bi ceremonija postala iskustvo koje neće zaboraviti. Bolničku smo sobu ‘ukrasili’, posudili smo prstenje, doveli medicinsko osoblje za ‘djeveruše’, no temelj svega je zapravo njihova bezvremenska ljubav. Ovo poslijepodne u našoj bolnici sigurno nećemo zaboraviti.”

“Ovo je potresan podsjetnik na to da za vjenčanje nisu posebni ni crkveni zbor ni buketi, to je uspomena na trajnu vezu između dvoje ljudi.”

Svi zaposlenici univerzitetske bolnice Coventry i Warwickshire Philipu i Patriciji poželjeli su sreću, a Joanna Shakespeare na Twitteru je napisala da je “jako sretna što je sudjelovala u organizaciji.”

Nakon što su vijest prenijeli brojni britanski mediji, a NHS objavio fotografije vjenčanja na Facebooku, hiljade građana čestitalo je paru. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje