Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brazilska reperica uvećala stražnjicu pa umrla od posljedica operacije

Preuzmite sliku

Do komplikacija je došlo dva dana nakon zahvata. Žalila se na bol u leđima i bolne upale u tijelu. Njena mama odvela ju je u bolnicu, a naposljetku se ispostavilo kako je Fernanda umrla od posljedica sepse.

Brazilska reperica Fernanda Rodrigues, poznata kao Mc Atrevida, podvrgnula se operaciji stražnjice. Operaciju je obavila u Riju de Janeiru kako bi uklonila višak masnoće s leđa i onda su joj tu istu ubrizgali u stražnjicu. No naposljetku je od posljedica operacije preminula, piše Daily Mail. Imala je 43 godine, prenosi 24sata.hr.

  • Do komplikacija je došlo dva dana nakon zahvata. Žalila se na bol u leđima i bolne upale u tijelu. Njena mama odvela ju je u bolnicu i odmah su je stavili na intenzivnu njegu. Ispostavilo se kako je umrla od posljedica sepse, a ljekari su rekli kako bi joj mogli spasiti život da je došla ranije. Nepoznate supstance bile su izmiješane s masnim tkivom iz leđa prije no što su joj bile ubrizgane u stražnjicu. Ljekari tvrde kako joj je tijelo te iste supstance odbacilo.

  • Wania Tavares, vlasnik klinike u kojoj se reperica podvrgnula operaciji, advokatima je rekao kako je nemoguće da se to dogodilo. U toku je policijska istraga. Strani mediji pišu kako klinika nije imala zdravstvenu dozvolu, ali su svejedno provodili operacije iako su im to zabranili nekoliko mjeseci ranije.

    Ljekar Wilson Ernest Galarza, koji je proveo operaciju, navodno nije kvalifikovani plastični kirurg, navodi Daily Mail. Mogao bi biti optužen za ubistvo ukoliko se dokaže kako je hirurški zahvat obavljao bez profesionalnog usavršavanja. On se inače specijalizirao za ginekologiju, kardiologiju i ortopediju.   (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje