Utorak, 18. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bračni par doživio čudo: Dobili dvoje djece u razmaku od pet sedmica

Preuzmite sliku

Kažu da je najljepši osjećaj na svijetu prvi put uzeti svoje dijete u ruke, a ovaj par doživio je dvostruku sreću za veoma kratko vrijeme.

Nancy Rohde (33) i njen suprug Justin iz SAD-a pokušavali su tri godine da dobiju dijete, ali ona nikako nije mogla da iznese trudnoću do kraja. Nakon nekoliko spontanih pobačaja i bolnih potpomognutih oplodnji, odlučili su da pronađu surogat majku kako bi im pomogla da ostvare najveću životnu želju. Ali, dogodilo se takvo čudo da su oboje ostali u šoku.

Naime, 30-godišnja Ashley Brown je majka troje djece koja je odlučila da im pomogne. Dobijala je hormone prije umetanja embriona, a Nancy i Justin odlučili su da pokušaju još jednom sa vještačkom oplodnjom, ali nisu imali nikakva očekivanja. Međutim, dvije sedmice kasnije dobili su vijest – Nancy je trudna. Međutim, tu vijest su primili s rezervom jer nisu bili sigurni hoće li iznijeti trudnoću do kraja.

  • roditelji-dvije-bebe3
  • Upravo zato su nastavili s procedurom pripreme surogat majke za njihov embrion. Pet sedmica kasnije dobili su sretnu vijest – i ovaj embrion je uspješno usađen u maternicu. Nancy i Justin sad su već počeli da vjeruju da će ipak postati roditelji, smijali su se i plakali.

    “Bili smo prilično uplašeni kad smo saznali da sam trudna. Nismo ništa željeli da kažemo Ashley sve dok nismo vidjeli otkucaje djetetovog srca, nakon otprilike sedam sedmica”, ispričala je kasnije sretna majka.

    “To je bilo prvi put da sam nekome bila surogat majka, ali to je nešto o čemu sam razmišljala deset godina, prije nego sam se udala. Ja jednostavno uživam da budem trudna. Kao majka ne mogu da zamislim kako je to kad ne možete da imate svoje dijete, to mi je strašno”, ispričala je Ashley.

  • roditelji-dvije-bebe2
  • Nancy i Justin dobili su dvije kćerke. Nazvali su ih Audrey Eleanor i Lillian Quinn. Kažu da je najljepši osjećaj na svijetu prvi put uzeti svoje dijete u ruke. Preplavio ih je osjećaj neopisive sreće i olakšanja u isto vrijeme – konačno su postali roditelji. (24sata.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje