Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosanka u Njemačkoj snima karaoke sa poznatima iz BiH (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sabina Sidro je rođena u Njemačkoj, ali je ostala privržena Bosni i Hercegovini pa tako zajedno sa sestrom Mirelom radi na blogu koji promoviše ljepote Balkana, prvenstveno BiH.

Ove godine je na Mirelinom blogu Balkanblogger pokrenuta nova rubrika – Carpool Karaoke, koja je nastala po uzoru na veoma uspješnu američku varijantu Jamesa Cordena, u kojoj Sabina ugošćuje poznate pjevače i glumce iz BiH s kojima vodi intervju, a zatim i zapjeva.

James Corden mi je bio velika inspiracija tako da sam se upitala zašto tu varijantu ne uraditi za naše pjevače/glumce? Mislim da pogotovo mi imamo veliki potencijal – našu divnu muziku i jedinstveni humor – da predstavimo van granica“, kazala je Sabina za N1.

Na poziv za Carpool Karaoke se već odazvalo nekoliko bh. umjetnika, a Sabina je kazala kako joj je Edin Hasanović bio posebno drag gost, jer je bio prvi i iznenadio ju je divnom pjesmom i ljubavi prema Bosni. Kazala je da je njemu ideja bila toliko simpatična da je zaobišao i svog menadžera i sam odlučio uraditi taj intervju.

Damira Imamovića sam u trenutku kad je ušao u automobil zavoljela. Ne samo da je Damir izvanredan talenat za naš jedinstveni sevdah, nego je i pun humora“, komentarisala je Sabina te dodala kako joj je teško izdvojiti najzanimljivijeg gosta i da su svi posebni.

Na blogu BalkanBlogger, Mirela i Sabina promovišu BiH, ali i Balkan općenito. Mirela je vlasnica bloga a inače radi kao novinarka i oduvijek je imala želju da predstavi Balkan čitaocima van granica BiH pa je tako krenula pisati o bh. kulturi, hrani, tradiciji.

Sabina je rođena u Njemačkoj, ali je djetinjstvo, prije škole, provela u Sarajevu, Doboju kod bake i dede i u Hrvatskoj kod mamine porodice.

Imala sam prelijepo djetinstvo i trud mojih roditelja da ne zaboravim jezik je razlog zašto sam i dan-danas privržena Bosni, a posebno Sarajevu“, istakla je Sabina.

O tome kakva je reakcija Nijemaca i ostalih posjetilaca bloga je kazala: “Vrlo brzo je stranica stekla veliki interes, ne samo naših ljudi, nego i njemačke publike. Mirela me je pitala da li bih imala interes da se uključim sa videoblogom, pošto sam inače studirala glumu i snimam u Njemačkoj imagefilmove. Vrlo brzo su krenuli prvi snimci kao bookpresentation ili travelblog, dok sam sad fokus stavila na Carpool Karaoke”.

Kazala nam je i da je interesovanje za BiH veliko u Njemačkoj i da Mireli mnogo ljudi piše kako im je drago saznati više o Balkanu. Najviše ih interesuje rubrika hrana, putovanje i kultura. Čitaoci Mireli šalju slike i svoja iskustva sa Balkana.

Uglavnom se stvaraju lijepe sinergije kroz taj blog i mislim da je to na kraju dana najljepša zarada – vidjeti kako pozitivno stranac prihvata našu zemlju“, naglasila je Sabina.

Pogledajte Carpool Karaoke sa glumcem Milanom Pavlovićem, a na YouTube kanalu Balkanblogger možete pronaći i ostale videe i pogledati kako su se ostali snašli u ovom zanimljivom izazovu. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,