Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bojan iz Valjeva postao Ivana: Udala se i želi da postane majka…

Preuzmite sliku

Roditelji ne prihvataju ono što jeste, a za sebe kaže da je patrijahalna i tradicionalno vaspitana, zbog čega je dugo čekala na životnu odluku, koja je, kako tvrdi, ubrzana nakon što joj je baka nedavno preminula

Kad se pojavio prije desetak godina, Bojan Savić “Poupopu” postao je popularan kod mlađe populacije zbog svoje kontroverzne pjesme, ali i stajlinga tokom izvođenja numera u raznim zabavnim emisijama.

Ovaj put, opet je ustalasao javnost, ali sad kao Ivana Prpoš (43), prilikom gostovanja u jutarnjem programu jedne valjevske televizije.

U žižu javnosti ušao je pre devet godina sa pjesmom “Objektivne laži”, gde je poprllično šokirao sve one koji su gledali i slušali izvođenje pjesme, prvo zbog samog teksta, a onda i samim performansom, pogortovo u dijelu kada je skinuo šalvare, ostajući samo u ženskom donjem vešu, koji je uključivao samodržeće čarape i podvezice.

@ivanaprposh♬ original sound – IvanaPrposh

U međuvremenu, Bojan se oprobao i u muzičkom šou programu “Ja imam talenat”, gdje je žiri bio podijeljenog mišljenja kada se radilo o njegovom pjevanju i samoj pjesmi, za koju je kasnije rekao kako je sam napisao, te i da je posvećena. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da prođe dalje, a zbog stajlinga, Žika Todorović mu je savjetovao da se oproba kao modni kreator.

“Zovem se Bojan Savić, ali dosta ljudi me poznaje kao ”PouPou”. Ja sam muškarac, ali osjećam se kao žena. Ja sam prvo bio muško, pa sam bio žensko”, rekao je on prilikom predstavljanja žiriju.

Prvog aprila ove godine, Bojan se pojavio u programu “V5 televizije” iz Valjeva, u emsiji “Promenada”. Ovaj put kao Ivana, kompletno obučen kao djevojka, sa sve perikom i bez tetovaža koje je imao tokom nastupa u emisiji “Ja imam talenat” . Da se radi o njemu, postalo je jasno tek kada ga je voditeljka podsjetila na njegovu muzičku karijeru i gostovanja u njenoj emisiji.

– Ja sam već deset godina u tranziciji, krenula sam sad sa tretmanima. Uskoro ću početi sa hormonskim terapijama što će trajati godinu, dvije-tri, da bismo došli do promjene pola, pre “final cuta”, odnosno, rekonstrukcije polnog organa iz muškog u ženski”, rekla je Ivana.

Nakon toga, usledio je dio u kojem se Ivana otvorila, te počela da priča u kakvim je sve odnosima bila.

– Ja sam sve probala. Prva veza mi je bila sa aktivnim homoseksualcem. Druga veza mi je bila sa ženom. Treća veza sa pasivnim homoseksualcem i ova četvrta sa heteroseksualcem. Ja sam preuzela apsolutno cijelu ulogu žene u odnosu sa njim. Ja jedino ne mogu, čak i ako izvršim operaciju, da mu rodim dijete. Eto to jedino ne mogu”, rekao je dodajući da želi da ima djecu i porodicu, navodeći kako bi želio da ih jednom ima.

@ivanaprposh♬ original sound – IvanaPrposh

Plan joj je da zamrzne spermatozoide, a što se tiče osobe sa kojom bi imala djecu, ističe da sljedeću vezu želi da ima sa transeksualcem – muškarcem, odnosno, ženom koja je promenila pol u muškarca, navodeći kako želi da ima porodicu sa njim.

Još jedan od razoga zašto želi da izvrši promjenu pola jeste što smatra da analni odnos nije zdrav na duže staze, te smatra da joj promjena pola donosi, kako je rekla, smanjen rizik od raka, tako želi i da uživa u klasičnom odnosu koji se podrazumijeva kod muškarca i žene.

@ivanaprposh05.04.2022. Beograd

♬ original sound – IvanaPrposh

Isitče da je sa odlukom da postane žena, došao u nezavidnu situaciju, pošto ne može da nađe posao, iako je radila kao prevodilac, astrolog, profesor engleskog jezika, a zvanično se vodi kao veterinarski tehničar. Takođe, rekla je da se tokom želje za promjenom pola, konsultovala i sa stručnim licima.

Kako je rekla, roditelji ne prihvataju ono što jeste, a za sebe kaže da je patrijahalna i tradicionalno vaspitana, zbog čega je dugo čekala na životnu odluku, koja je, kako tvrdi, ubrzana nakon što joj je baka skoro preminula. Otkrila je i da na društvenim mrežama, dobija i pozitivne i negativne komentare na svoju promjenu, ali da se ne tangira, jer zna ko je, šta je i šta želi u životu. (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,