Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bliži se kraj punim usnama? Ovo je novi trend, još bolniji i skuplji od filera i silikona

Izgleda da je trendu “Kajli Džener” usana odzvonilo. Hirurzi će i dalje imati pune ruke posla, ali ovog puta će na usnama djevojaka raditi nešto sasvim drugačije.

Nakon što je Kajli Džener estetskom intervencijom povećala usne, čini se da je cijeli svijet zaželio da ima baš takve usne, pa su estetski hirurzi imali pune ruke posla, a i udruženja plastičnih hirurga iz Amerike redovno su javljala da iz godine u godinu potražnja za ovakvim zahvatom neumoljivo raste.

I dok se mi na zapadu i dalje svim silama trudimo da nam usne budu što punije, azijske zemlje imaju drugačije standarde koji se polako sele i kod nas. Tamo je, naime, sve veća potražnja za hirurškim smanjivanjem usana.

Kod ovakvog postupka se koža uklanja tačno na granici sa sluzokožom, pa se potom šavovima stvara nova linija usana. I ovaj postupak je mnogo skuplji od silikona i filera, pa cijena doseže i do 3.000 dolara.

Ali još jedna stvar je drugačija kod ovakvog zahvata – ovaj postupak je, za razliku od filera, nepovratan, pa treba dobro razmisliti prije nego što se odlučite na ovu korekciju.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,