Subota, 22. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Bivši model otkrio eliksir mladosti: Tvrdi da mladenački izgled duguje vlastitom urinu

Preuzmite sliku

Troy Casey 80-ih 90-ih proputovao je cijeli svijet. Radio je kao model za poznate brendove, uključujući Versace, a onda je postao life coach. Ovaj 55-godišnjak tvrdi da je uspio sačuvati svoj mladenački izgled i odličnu tjelesnu građu zahvaljujući ispijanju vlastitog urina.

“Svako jutro pijem vlastiti urin”, kaže u intervjuu za News Dog Media.

Za terapiju urinom, poznatu kao Shivambu u ajurvedskoj medicini, saznao je još 2004. godine. Ubrzo nakon toga odlučio ju je i sam isprobati i ugodno se iznenadio.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Troy Casey (@certifiedhealthnut)

“Nije bilo toliko loše. U mom umu je postojala mentalna barijera. Od 2008. svakodnevno pijem svoj urin”, kaže.

Nikada nije požalio, dodaje. Iskušao je i sedmodnevni post, tokom kojeg nije pio ni konzumirao ništa osim svog urina. Ovaj samoprozvani zdravstveni guru danas urin koristi i na druge načine, prenosi index.hr.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Troy Casey (@certifiedhealthnut)

“Mokraćom punim boce, puštam je da fermentira pa koristim za klistir. To je jako moćna stvar za zdravlje i brzo nakon toga sam dobio vidljive trbušne mišiće”, priča Casey.

Osim toga, urin koristi i kao hidratantnu kremu za kožu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Troy Casey (@certifiedhealthnut)

“Djelotvoran je protiv starenja. Mokraćna kiselina inače se koristi u vrhunskim proizvodima za njegu kože. Imam 55 godina i niko ne može poreći da izgledam odlično, a to je rezultat odličnog zdravlja i praktickovanja prirodnih metoda liječenja. Ljudi bi se trebali bojati loše hrane, a ne probati vlastiti urin”, zaključio je.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje