Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivša učiteljica plesa, koja je izgubila obje noge, nastavlja održavati svoj plesni san stvarnim

Preuzmite sliku

33-godišnja Liao Zhi koja je izgubila kćerku i amputirane su joj obje noge nakon zemljotresa u Venchuanu 2008. godine, sada konačno živi sretan život u Šangaju sa suprugom i dvije kćerke.

U zemljotresu jačine osam stepeni Rihtera, Liao je sa sa svekrvom i kćerkom bila zatrpana 30 sati pod ruševinama. Kada je shvatila da su one preminule, rekla je da i ona želi da umre. Vika njenog oca probudila ju je i odlučila je da preživi jer je željela da ga ponovo vidi.

U bolnici, kada su rođaci plakali zbog gubitka njenih nogu, njoj je jedino bilo drago što je još živa. Veliki bol ju je zadesio kada je prvi put navukla vještačke udove i nastavila da pleše, piše Noizz.rs.

Noge su joj krvarile na prvom treningu. Uspjela je i dala primjer mnogim ljudima sa poteškoćama.

Liao je kao dobrovoljac otišla u Lushan u Sechuanu da pomogne žrtvama zemljotresa. Rekla je da želi da pomogne drugima u zemljotresu jer je i sama bila žrtva i pomoć je dobila kada joj je bila potrebna. 2013. godine Liao je upoznala svog sadašnjeg supruga – dizajnera vještačkih udova, a otprilike godinu dana kasnije vjenčali su se.

Muž ju je ohrabrio da bude sigurna u svoje vještačke udove. Liao je na svom blogu objavila više od 250 članaka, a većina članaka pokazuje njen optimističan stav i životnu radost.

Sada Liao i njen suprug pružaju pomoć za ljude sa poteškoćama, gdje ona dijeli svoja iskustva i podstiče ih da vrate samopouzdanje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,