Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bivša radnica Primarka podijelila tajne koje “vjerovatno ne bi smjela”, evo i kako dobiti popust

Preuzmite sliku

Bivša radnica Primarka dijeli tajne koje “vjerovatno ne bi smjela” – poput toga kako dobiti popust, piše Mirror.

Niske cijene Primarka uvijek su bile san za lovce na povoljne stvari, ali postoji način da se do tih proizvoda dođe bez plaćanja pune cijene, zahvaljujući Rachel Kellie.

Rachel je podijelila neke od svojih iskustava iz rada u Primarku na svom TikToku, za koje priznaje da ih  “vjerovatno ne bi smjela ispričati”, uključujući kako možete postići 10 posto popusta na neke od njihovih dobrih stvari.

Ali tu je i kvaka – odabrani predmet mora imati grešku, bilo da je riječ o maloj rupi ili mrlji.

28-godišnja mama iz Derbyja rekla je: “Kada kupujete u trgovini i vidite predmet na kojem je rupica ili fleka, većinom na bijeloj odjeći koja ima znakove isprobavanja, na takve stvari možete ostvariti popust. Popust je obično od 10%, osim ako je greška baš velika.

Rachel nastavlja: “Sve što trebate učiniti je otići do blagajne i oni će pozvati nekoga da razgovara s vama o cijeni.”

Otkrila je i najbolje doba godine za nagodbu u ionako jeftinoj prodavnici odjeće.

Krajem jula i početkom avgusta oslobađaju se ljetnih zaliha, a krajem januara i početkom februara oslobađaju se zimskih zaliha. Iako nije smanjena svaka cijena, kupci mogu dobiti neke pogodnosti ako u tom periodu dođu u kupovinu.”

Također je objasnila i šta znače određeni kodovi koje radnici govore međusobno.

“Dakle, čistači imaju svoje kodove, osiguranje ima svoje kodove, svaka soba u zgradi ima svoje kodove, to je samo za brzu komunikaciju kroz trgovinu. Naprimjer kod dva znači „prosipanje pića“, kod tri znači „općenito čišćenje“, a jedan koji treba izbjegavati je kod četiri – tjelesna tekućina.”

  • Rachel je nastavila: „Što se tiče nestale djece, postoji strogi protokol, nazovite osiguranje i menadžera te provjerite CCTV. Za to nije bilo šifre. Uprava je donijela odluku da za to ne pravi šifru. Kodovi se lako mogu dešifrirati i dijeliti, tako da bi neko mogao jednostavno shvatiti što znači kod nestalog djeteta, i jednostavno prići k nama, reći da je izgubio to dijete i uzeti ga. Znam da zvuči pretjerano, ali to je samo radi sigurnosti.”

    Ali ovo nije jedino što je Kellie otkrila, jer na njenom TikToku se nalazi još mnoštvo videa o “tajnama Primarka”.

    Ima osam video zapisa u kojima iznosi detalje šta znače određeni kodovi na odjeći, zašto Primark ne prodaje njihove dionice na mreži, kako proći njihov intervju za posao i još mnogo toga.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,